Місто

Працівники Житомирського ТТУ працюють понаднормово, щоб до кінця року прокласти тролейбусну лінію на Маликова

25 November 2016, 17:48

Прокласти 5,5 км контактного дроту для запуску тролейбусної лінії у мікрорайон Маликова – таке завдання нині виконують кілька десятків працівників Житомирського ТТУ. Хід робіт по вул. Новосінній прокоментував директор Житомирського ТТУ Андрій Нечуйвітер.

«Зараз ми від нашої підстанції прокладаємо кабель 600 вольт постійного току. Тут задіяний і РЕС, і «Укртелеком», і «Міськсвітло», тому що дуже багато роботи. Ми намагаємося свою роботу виконати. Думаю, що до нового року ми встигнемо, тому що мером була поставлена така задача», - сказав він і розповів про ті проблеми, які впливають на темпи виконання проекту.

«Ми залежимо від постачальників матеріалів. Ми — комунальне підприємство, у нас вся програма через державні закупівлі. Вона надзвичайно негнучка, потрібно місяць-півтора, щоб пройти цю процедуру.  Дуже часто буває, що виграє компанія, яка взагалі не має відношення до електрогосподарства. Коли ти дзвониш і питаєш, навіщо ви брали участь, вони відповідають, що така політика компанії. Для них це політика компанії, а для нас цей місяць втраченого часу. Якщо хтось виграв, то крім як у нього, ми купити не можемо ні в кого, тому що так по закону. Тоді доводиться родити все заново. Опори ми з літа ставимо. Як тільки отримали документи на початок робіт, ми приступили до будівництва, але питання в тому, що десь якісь роботи можна зробити швидко, але на них нема матеріалу і ми змушені чекати. Дуже багато запчастин по цій лінії ми робили самі. Можливо, ми зекономимо якісь кошти. Вартість проекту — 6 млн 929 тис. грн»,- розповів Андрій Нечуйвітер.

Директор ТТУ пояснив, що, доки погода дозволяє, його працівники виконують роботи і у вечірній час, і у вихідні.

«До нового року ми повинні змонтувати і подати напругу, щоб по ній проїхав тролейбус. Дуже багато нарікань зараз від людей через відключення електроенергії. Люди не задоволені, лаються на нас. Ми вибачаємося за незручності, тому що без відключення ми не зможемо під напругою працювати. Дуже багато комунікації», - сказав Андрій Нечуйвітер.

25 листопада Житомирська міськрада попередила про те, що у зв’язку з будівництвом тролейбусної лінії на вулиці Маликова впродовж тижня періодично виключатимуть світло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі