Місто

Заступник мера пояснює значну кількість ДТП в Житомирі під час ожеледиці необережністю водіїв

29 November 2016, 14:59

Як житомирські комунальники справлялись із ожеледицею, яка виникла після снігопаду ввечері 28 листопада на брифінгу наступного дня розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко. Чиновник звітує: одразу після снігопаду на вулиці міста виїхала снігоприбиральна техніка.

«В цілому вчора та в ніч з 28 на 29 листопад,а з 17.00 до 8 ранку, працювало десять піскорозкидачів та один екскаватор. Також на чергуванні знаходилось два грейдери, але ми їх не залучали до робіт, тому що кількість снігу та опадів виявилась незначною. Вчорашнє завдання – рясно посипати піскосумішшю із сіллю, або піском всі проїжджі частини. В першу чергу те, що я казав: мости і шляхопроводи, щоб не спричиняти аварійних ситуацій», - розповідає заступник міського голови.

Патрульна поліція Житомира повідомляє, що за добу в місті сталось щонайменше 24 ДТП, зокрема - за участю легковиків, вантажівок та навіть автокрану. Заступник мера каже: комунальники відпрацювали повною мірою, а аварії траплялись, через можливе недотримання безпечної дистанції водіями.

«Чомусь водії посунулись на мости, посунулись, хоч було попередження, що буде випадати сніг і буде ожеледиця. І, нажаль, достатньо халатно віднеслись до своїх обов’язків, тим самим спричинили ряд ДТП і ряд таких неузгоджених дій на мостах і шляхопроводах», - вважає Олександр Фещенко.

Заступник мера переконує: житомирські комунальники готові до погіршення погодних умов і ввечері 29 листопада працюватимуть в посиленому режимі.

«Зараз у нас заплановано 5 піскорозкидачів, це сьогоднішня бригада, 2 плужно-щіточних автомобілі, 3 підмітальних трактори, 1 екскаватор і 1 грейдер. На вечір будемо посилювати. Я бачу, що зараз у нас погодні умови погіршуються і ми будемо посилювати. Люди теж втомлюються, наші ВЖРЕПи почали працювати з п’ятої години ранку, КП «Зеленбуд» теж почав працювати зранку, тому зараз є певний розрив. На вечір знову виходять люди працювати на техніці. Фізично люди втомлюються, на жаль», - каже заступник міського голови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі