Місто

Виконком визначив місце продажу глінтвейну і медовухи під час Різдвяного ярмарку у Житомирі

8 December 2016, 12:28

 Житомирський виконком затвердив проект рішення щодо проведення у місті новорічних і різдвяних заходів. Його підтримали всі 18 присутніх членів виконкому.

«Традиційно ці свята розпочинаються 19 грудня – на День святого Миколая. 19 грудня плануємо, поки що о 17:00, але чекаємо на указ президента, відкриття та запалення головної новорічної ялинки міста. Це буде відбуватися на майдані Корольова. Захід буде проходити за участю наших місцевих команд, колективів палацу культури, центру творчості дітей та молоді, а також заслуженої артистки України Ірини Шинкарук. Потім з 20 грудня по 14 січня на майдані Корольова будуть проходити заходи за участю різних народних колективів райцентрів, за підтримки обласної державної адміністрації. Також у програму заходів новорічних і різдвяних входить «Різдвяний ярмарок», який розпочинає свою роботу з 17 грудня. Це ярмарок народних майстрів, який буде розташований біля головної ялинки, та так звана «фуд-зона» із різноманітними гастрономічними виробами, що буде на Новому бульварі. На вулиці Михайлівській планується дитяча зона – з луна-парком, Вертепом, будиночком святого Миколая та арт-майстерня. 31 грудня о 23:00 ми плануємо розпочати новорічну святкову програму для житомирян, а закриття всіх свят буде 13 січня», – розповіла начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Заступник міського голови Матвій Хренов порушив питання продажу алкогольних напоїв під час святкування та зокрема під час Різдвяного ярмарку. Він зазначив, що будуть реалізовуватися тільки слабоалкогольні напої - глінтвейн і медовуха, причому лише у спеціально передбаченому місці – на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» (Новий бульвар).

«Ні на майдані Корольова, ні на Михайлівській, де буде дитяча зона, не буде продаватися жодних алкогольних напоїв», - зауважив Хренов.

Координатор проекту «Різдвяний ярмарок» Олександр Рєвнівцев розповів, що участь у ярмарку братимуть майстри зі Львова, Хмельницького та Івано-Франківська, а також ознайомив присутніх із основними схемами розміщення Рідзвяного ярмарку.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у центрі Житомира втретє планують провести Різдвяний ярмарок, який триватиме з 19 грудня 2016 року до 12 січня 2017 року. Цього разу організатори збираються розділили дійство на дві локації. Так, фудкорт і луна-парк тепер працюватимуть на Новому бульварі, тоді як решта заходів відбуватиметься на майдані С. П. Корольова. Зокрема на майдані планують відкрити резиденцію святого Миколая, що стане «родзинкою» Різдвяного ярмарку цьогоріч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі