Місто

Житомирському меру й депутатам запропонували читати дітям казки в будиночку святого Миколая

8 December 2016, 14:41

На виконкомі Житомирської міської ради 8 грудня начальник управління культури Ніна Рябенко розповіла про організацію та проведення новорічних свят у місті.

«Ярмарок народних майстрів, який буде розташований біля головної ялинки та так звана фудзона, ярмарок з різноманітними гастрономічними виробами буде знаходитись на Новому бульварі. На вулиці Михайлівській розміститься дитяча зона: лунопарк, вертеп, будиночок Святого Миколая та арт-майстерні», - розповіла начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Якщо відкриття новорічної ялинки організатори планують на День Святого Миколая, то відвідати «Різдвяний ярмарок» житомиряни зможуть вже 17 грудня.

«Таким чином буде виглядати рекламна кампанія Різдвяного ярмарку, окремо будуть рекламуватися заходи дитячі, концерти, фудзона. На майдані Корольова будуть розташовуватись будиночки з народними майстрами. Цьогоріч до нас приїдуть люди з Івано-Франківська, зі Львова, з Хмельницького, багато гостей з інших регіонів, які будуть привозити свої вироби. Навпроти кінотеатру "Жовтень" буде фудкорт. Також буде будиночок Святого Миколая», - розповів координатор проекту «Різдвяний ярмарок» Олександр Рєвнівцев.

З 12 до 21 години у будиночку зі Святим Миколаєм проводитимуться конкурси, вікторини та ігри для дітей. Також організатори планують влаштувати малечі щоденні читання казок.

«У Вілюнюсі в минулому році мер та депутати міської ради у ялинці, зробленій у вигляді будиночка, приходили та читали дітям казки. З одного боку звучить, можливо, і смішно, але я пропоную і вам приходити та приділяти увагу дітям і читати казки», - запропонував Олександр Рєвнівцев.  

Також організатори новорічних свят узгодили із членами виконкому локації продажу слабоалкогольних напоїв. Визначилися і на рахунок установлення сміттєвих баків та біотуалетів.

«До пункту 4.3 додати словами, що управління житлово-комунального господарства заключає з відповідним представником фонду угоди на виконання даних робіт: установлення сміттєвих баків та біотуалетів», - каже член  виконавчого комітету Житомирської міської ради Світлана Півоварова.   

«Дозволити продаж слабоалкогольних напоїв на локації фудзони, що знаходитиметься на Новому бульварі, та заборонити продаж будь-яких алкогольних напоїв в інших місцях проведення новорічних святкувань», - зазначив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Проект рішення щодо проведення у місті новорічних і різдвяних заходів підтримали 18 членів виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі