ДОПОМОГА

Житомирському школяру, який потрапив під тролейбус, із міського бюджету виділять 50 тис. грн

8 December 2016, 13:56

Виконком Житомирської міської ради вирішив збільшити до 50 тис. грн суму матеріальної допомоги дев’ятирічному хлопчику, який 28 листопада на перехресті вулиць Велика Бердичівська та Довженка школяр підсковзнувся і потрапив під колеса тролейбуса.

Таке рішення підтримали всі 18 присутніх на засіданні членів міськвиконкому.

«Усі ви знаєте про ту трагедію, яка декілька днів тому трапилась умісті Житомирі, коли дев’ятирічна дитина попала під тролейбус. Дитина перших декілька днів перебувала в реанімації дитячої обласної лікарні. Позавчора в обласній дорослій лікарні цій дитині була зроблена комп’ютерна томографія. Масштаби ушкоджень тіла дитини такі, що їх просто важко передати. Багатотонний тролейбусний засіб переїхав через таз дитини. Ніжку дитини, ті численні переломи, які мали місце, в обласні лікарні склали. Далі проблеми надзвичайно серйозні. Ті можливості, які має обласна дитяча лікарня, не дозволять подолати обсяги травм, які є. Вчора дитина була транспортована до Києва, у клініку «Охматдит». Лікування потребує колосальних фінансових витрат. Ми у колективі, з точки зору людської, зібрали максимально можливу суму коштів і надали батькам, але це всього крупинка у тій краплі горя, яке має місце на сьогодні. Від імені профкому будівельного коледжу, від імені дирекції звертаюсь до усіх членів виконкому з проханням вирішити питання про надання фінансової допомоги цій дитині. Я особисто був приступній при проведенні комп’ютерної томографії. Навіть не будучи батьком, а колегою, кажу вам, що це страшно, тяжко бачити і переносити страждання, які терпить ця дитина. На сьогодні є потреба така, що від міськвиконкому треба на керівництво клініки «Охматдит» треба дати гарантійний лист на відшкодування витрат з боку міського бюджету, щоб там змогли приступити до виконання потрібних процедур. Клініка «Охматдит» продовжить додаткові обстеження всіх органів. Обсяг хірургічних втручань, мабуть, за часом перевищуватиме 12 годин», – звернувся до присутніх викладач будівельного коледжу Житомирського національного агроекологічного університету Петро Бойко, який є колегою батька травмованого хлопчика.

Разом з тим він зазначив, що наразі не визначена точна сума, необхідна на лікування. Зважаючи на це, член виконкому Світлана Півоварова запропонувала для початку виділити 50 тис. грн.

«У мене є пропозиція, давайте на першому етапі виділимо 50 тисяч, далі будемо дивитися», – сказала вона.

«Який гарантійний лист може бути на державну лікарню? Хто вам таке порадив? Можливо, треба закуповувати розхідні матеріали та інші імплантати. Але це явно не гарантійний лист на лікарню. Комісія (по наданню адресної соціальної допомоги пенсіонерам, інвалідам та іншим категоріям громадян, – ред.) розглядала і пропонувала виділення 30 тис. грн матері хлопчика, яка зможе придбати потрібні матеріали будь-де. Якщо члени виконкому пропонують збільшити цю суму до 50 тисяч, – це нормальна пропозиція. А далі, якщо треба буде, будемо дивитися і далі вирішувати», – зауважив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Зрештою, усі присутні члени виконкому ухвалили рішення збільшити суму матеріальної допомоги до 50 тис. грн.


Увага! Бажаючі допомогти дев’ятирічному хлопчику можуть перерахувати певні суми коштів на рахунок його батька. Реквізити банківського рахунка в ПриватБанку: 5168 7572 9057 2835 (Каблов Анатолій Володимирович). При переказі коштів можна вказати причину: на лікування дитини.


Як повідомляв Житомир.info, школяр, який 28 листопада, потрапив під колеса тролейбуса зараз перебуває на стаціонарному лікуванні в обласній дитячій лікарні. Його стан стабільний. У ДТП хлопець отримав численні переломи ніг та тазу. На лікування хлопчика з міського бюджету спершу планували виділити 30 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі