Влада

Житомирська міськрада хоче запропонувати підприємцю замість ділянки на Польовій землю на проспекті Миру

12 December 2016, 16:25

Житомирська міська рада на черговій сесії збирається запропонувати Олександру Палію обмін викупленої ним ділянки площею 35 сотих на 33 сотих землі разом з розташованими на ній будівлями відділення дитячої лікарні по проспекту Миру, 1-а в Житомирі з доплатою.

Йдеться про ділянку за адресою провулок Шкільний, 4-а , яка розміщена між дитсадком і школою на верхній Польовій і де так і не розпочалося будівництво багатоповерхового комплексу через скарги населення.

Проект рішення сесії Житомирської міської ради «Про затвердження викупної ціни земельної ділянки та викуп земельної ділянки для суспільних потреб» 12 грудня опублікували на офіційному сайті мерії.

За ділянку площею 0,3500 га про провулку Шкільному хочуть встановити викупну ціну в розмірі 1 млн 225 тис. грн, майновий комплекс відділення по проспекту Миру разом з 0,3387 га землі хочуть оцінити в 1 млн 695 тис. грн, а Олександру Палію збираються запропонувати обмін ділянками з доплатою ним різниці в розмірі 470 тис. грн.

У проекті рішення йдеться:

«Укласти договір міни між Житомирською міською радою та Палієм Олександром Володимировичем, (власником) земельної ділянки площею 0,3500 га (…) для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою провулок Шкільний, 4-а на земельну ділянку площею 0,3387 га (…) для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги за адресою проспект Миру, 1-а, на якій розташовано об’єкт нерухомого майна (майновий комплекс фізіотерапевтичного відділення центральної дитячої лікарні).

4. Доручити міському голові Сухомлину Сергію Івановичу від іменні Житомирської міської ради підписати даний договір міни.

5. Палію Олександру Володимировичу сплатити до міського бюджету різницю у вартості земельних ділянок в сумі 470603,25 грн».

Нагадаємо, земельна ділянка за адресою провулок Шкільний, 4-а була продана на аукціоні близько десяти років тому. Станом на серпень 2016 року забудовник так і не зареєстрував декларацію на початок будівництва.

У відповіді на петицію Юлії Литвин щодо заборони будівництва по пров. Шкільному, 4а, зареєстровану влітку 2016 року, влада Житомира відповіла, що питання буде внесене на розгляд сесії міської ради. Петиція набрала необхідних 250 голосів майже за 3 місяці.

Як повідомляв Житомир.info, улітку цього року житомиряни з верхньої Польової були готові протестувати проти будівництва нової багатоповерхівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі