Місто

За місяць на сайті Житомирської міськради зареєстровані п’ять петицій щодо якості газу

13 December 2016, 12:57

Майже за місяць, з 21 листопада по 13 грудня, на сайті Житомирської міської ради у розділі «Електронні петиції» зареєстровані п’ять звернень щодо якості газу.

Петиція від Оксана Степанівна Поліщук, яка була опублікована 21 листопада, вже набрала необхідну кількість голосів і станом на 13 грудня знаходиться на рогляді.

«Якість побутового газу дуже низька. Така погана якість газу разом з високою ціною на газ та з тим, що контроль якості газу проводить сам постачальник газу, викликає підозру в корупційних діяннях. Пропоную паралельно щомісяця проводити незалежний аудит якості газу силами міської влади включно з представниками громадськості», - пише автор петиції, яку підписали 567 людей при необхідній кількості підписів 250.

Дві петиції з’явилися на сайті 12 грудня: Людмила Василівна Плисак пропонує ввести оплату за калорійність газу – так, як в Польщі, Словаччини і всюди в Європі; Владислав Вікторович Шаповаленко нарікає на витрати, які на 30% більше порівняно з 2012-14р, і на обладнання, яке працює нестабільно та потребує непланових обслуговувань.

Ще два звернення опубліковані 13 грудня: у петиції Віктора Анатолійовича Лясковского дослівно повторене звернення Владислава Шаповаленка та вказано на низьку калорійність газу для населення; Лариса Вікторівна Тишкевич у петиції закликає підтримати петицію про застосування плати за калорійність газу, а не за розбавлені куби.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада ПАТ «Житомиргаз» відключило одну районну і чотири квартальних котелень від газопостачання, за словами мера Сергія Сухомлина, була небезпека виникнення надзвичайної ситуації – вибуху обладнання котельні на вул.Жуйка. На сесії міськради 30 листопада депутати проголосували за звернення до прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти керівництва ПАТ «Житомиргаз».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі