Місто

У Житомирі годуючих матерів із немовлятами запросили на «круглий стіл» в ОДА

14 December 2016, 13:02

У Житомирській облдержадміністрації 14 грудня відбулася прес-конференція щодо реалізації соціальної кампанії в підтримку грудного вигодовування немовлят.

Одним з організаторів заходу стала депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза. Напередодні, депутат на своїй сторінці у Фейсбук написала інформацію про те, що інфраструктура міста не пристосована до немовлят та годуючих матерів.

«У кожної мами є своя історія, пов’язана із годуванням груддю… Інфраструктура Житомира не пристосована до немовлят та годуючих мам. І поки йдеться про візії/стратегії міста, ви пропустили базове – умови для розвитку майбутніх поколінь. Це ненормально, коли мами уникають прогулянок у місті, бо немає умов для цього. Тому я починаю просвітницьку кампанію з метою заклику до мам продовжувати годувати груддю, до установ та підприємств з розумінням ставитися до нас і сприяти (просто дати скляночку води під час годування, бо сушить під час цього). І це лише початок нашого довгого шляху», - написала Олега Галагуза.

Під час заходу у Житомирській ОДА, мами з маленькими дітьми на руках говорили про те, наскільки важливо є для маляти вигодовування груддю. Також мова йшла про те, що не всі сприймають і ставляться нормально до того, коли у громадських місцях жінка починає кормити груддю свою дитину.

Матері, які були присутні на заході, поділилися проблемами, з якими вони разом з немовлятами стикаються в буденному житті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі