Економіка

«Приватбанк» націоналізують, клієнтам радять не хвилюватися за свої гроші

19 December 2016, 09:34

ПАТ "Приватбанк" переходить у стовідсоткову власність держави.

Про це увечері 18 грудня повідомив Урядовий портал.

«Кабінет Міністрів України на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки і оборони України, Уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність. Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів», - поінформував портал.

На сайті Кабміну зазначається, що ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки. Перехідний період починається з 19 грудня.

«Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу цієї установи у звичному для її клієнтів режимі», - обіцяє Урядовий портал.

Разом з тим, на сторінці IT-директора Приватбанку Дмитра Дубілета пізно увечері 18 грудня з’явилося звернення до клієнтів банку.

«Дорогі друзі, сьогодні ПриватБанк стає державним банком. Це несподівана новина (в тому числі для мене, повірте), але хвилюватися не потрібно. У цьому пості спробую зібрати відповіді на всі питання, які можуть вас зараз хвилювати», - написав Дубілет.

З його слів, хвилюватися за свої кошти не варто, оскільки «всі кошти на поточних і депозитних рахунках всіх фізичних та юридичних осіб будуть в цілісності й схоронності. Це гарантує держава».

IT-директор також пояснює, чому сталася така ситуація, що буде з ПриватБанком далі, а також повідомляє, хто стане новим головою правління банку.

«Банк буде працювати далі в стандартному режимі. Новим головою правління банку стає Олександр Шлапак (це чудова новина!), який повинен незабаром сформувати нову команду топ-менеджерів», - написав Дмитро Дубілет.

 

Як повідомляв Житомир.info, ПриватБанк радив житомирянам перейти на дистанційне банківське обслуговування у сезон грипу. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі