Місто

Керівник управління автошляхів пояснив, чому дороги у Житомирі посипають відсівом, а не піском

23 December 2016, 13:18

Житомирські дороги посипають відсівом, який пошкоджує лобове скло автомобілів.

На це Житомир.info поскаржилися водії автомобілів.

«В минулі роки посипали піском, а цього року – відсівом. Він червонуватий на узбіччях лежить. Коли їдеш на нормальній швидкості, то чуєш зовні шурхіт характерний, а камінчики б’ють у скло і пошкоджують його. Це помітно, коли це скло починаєш мити. Так не повинно бути», - розповів сайту 22 грудня таксист Микола.

Чи дійсно дороги Житомира посипають відсівом, ми поцікавилися у виконувача обов’язків начальника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради Олександра Омельянчука.

«Це дійсно так. Пісок офіційно в Житомирі нема де взяти. У нас не було іншого виходу, тільки відсів. Нормами дозволяється фракція до 5 мм, а в нас буквально 2 міліметра, не більше. Управління провело три тендера, але ніхто не прийшов. Ні в кого немає дозволу на видобуток піску», - розповів Олександр Омельянчук.

Він також розповів, що відсів для житомирських шляхів привезли з Черкащини, він пройшов радіологічний контроль і може використовуватись для міста.

«Наш, місцевий, з Давидівки та Березівки Житомирського району, не підходить по радіації. Відсів надовго не залишається на узбіччях, ми його паралельно збираємо», - запевнив Олександр Омельянчук.

Нагадаємо, у Житомирському районі та області продовжують неофіційно видобувати пісок, почасти - в промисловий об'ємах. Минулого року голова Житомирської райради розповіла про схему незаконного видобутку: скуповуються людські паї, змінюється  цільове призначення і під виглядом облаштування водойми (ставка, копанки) продається пісок. 

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2016 року в селі Улянівка Житомирського району екологи разом з СБУ припинили незаконний видобуток піску. Там навіть збиралися арештувати земельну ділянку, де під виглядом будівництва водойми видобували пісок. Улітку 2016 року після поста у Facebook житомирські правоохоронці затримали КамАЗ з піском. У жовтні 2016 у Новоград-Волинському районі  поліцейські затримали на «гарячому» копачів, які видобули майже 6 тонн піску. У грудні 2016 року СБУ викрила фірму, яка у великих об’ємах незаконно видобувала пісок поблизу села в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі