Події

Житомирський суд другий рік розглядає справу по жорстокому вбивству Олександра Жадька

26 December 2016, 15:06

У Житомирському районному суді 26 грудня 2016 року відбулося чергове засідання по справі вбивства 43-річного підприємця Олександра Жадька, яке сталося у липні 2014 у селі Зарічани. Вже два роки, а саме стільки триває судовий процес, підозрюваний у вбивстві Володимир Довгалюк знаходиться на волі, адже Корольовський районний суд відпустив його під заставу.

Брат загиблого, Юрій Жадько, розповідає: на попередніх судових засіданнях досліджували записи із камер відеоспостереження, на яких було зафіксовано вбивцю. Проте, це відео повторно направили на судову психологічну експертизу, тільки вже до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

«Перша експертиза підтвердила вину обвинуваченого, і що саме він виходив з будинку мого брата, після чого сусіди прибігли і побачили вбитого мого брата. Друга експертиза - комісійна вже, яку провела державна установа Київський науково-дослідний інститут і вона підтвердила, що саме обвинувачений Довгалюк слідкував за моїм братом з його місця роботи в Житомирі, сідав з ним в одну маршрутку, їхав до Зарічан, виходив на одній зупинці. Після того, брат заходив до будинку, який знаходиться поруч, обвинувачений зайшов за ним, наніс йому одинадцять колото різаних ран, перерізав горло і артерію, брат стік кров’ю і наостанок він ще вдарив ножем йому в серце. Тобто, він не дав йому ніякої можливості вижити. Після цього вбивця покинув будинок і швидким кроком пішов у напрямку лісу, при цьому ховаючи ніж у пакеті. Експертиза це підтвердила, що саме обвинувачений Довгалюк є на тих відео по справі», - розповідає брат загиблого Юрій Жадько.

Висновки київських експертів, які зачитали у залі суду, підтвердили причетність обвинуваченого до злочину. Проте у матеріалах описової частини експертної оцінки, обидві сторони процесу віднайшли невідповідності. Тому суд заслухавши усі сторони процесу, погодився на те, аби викликати на наступне судове засідання київських експертів, щоб ті прояснили ситуацію та перенесли засідання на 20 січня 2017 року.

Окрім того, брат загиблого Олександра Жадька розповідає: на підозрюваного Довгалюка паралельно відкрито іще два кримінальних провадження.

«Ми маємо на сьогодні ще дві кримінальні справи по факту переоформлення майна Довгалюком, за день до оголошення йому підозри. Він переоформлює все нерухоме і рухоме майно на своїх родичів. Генеральна прокуратура витребувала цю справу, тому що там є певні недопрацювання. Іще одна справа порушена по факту фальсифікації доказів. Тому, що під час засідання обвинувачений Довгалюк та його дружина надали суду довідку, де нібито він купував золото, хоча перед цим за два - три місяці він сказав, що золото він не купував. Касира, який виписав цю довідку допитали у судовому засіданні і вона відмовилась від цього підпису. Вона не підтвердила, що її виписувала. Враховуючи те, що в порівнянні з досудовим слідством і судовими засіданнями вже тричі змінює покази. Надав в суд, нібито алібі, що у час вбивства він був біля магазину матері. Експертизу цього жорсткого диску робили спочатку їхні приватні структури, потім прокуратура назначила експертизу в ДНДКЦ у Києві, де чітко було вказано, що різниця в часі існує і вона суттєва. До того ж видалена інформація з журналу подій. Тобто, всі події, які пов’язані зі змінами часу, корегування відрізків і проміжку. На судових засіданнях обвинувачений говорив про те, що він не мисливець, не вміє володіти холодною зброєю, що він добра порядна людина. Прокуратура зробила запит в Житомирське обласне мисливське господарство, де підтвердили, що Довгалюк Володимир Олегович являється мисливцем з 2012 року. Відповідно, це говорить про те, що обвинувачений Довгалюк вбиває не тільки тварин, а він вбиває і простих людей, лишаючи їх життя, приносячи горе їхнім рідним і близьким», - сказав Юрій Жадько.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі