Економіка

Дубілет, Кубів і прес-служба про нинішню ситуацію з Приватбанком та коштами клієнтів

19 December 2016, 15:43

Держава гарантує безперебійне функціонування «Приватбанку» і збереження коштів клієнтів.

Про це під час прес-конференції в Брюсселі заявив віце-прем’єр Степан Кубів – інформує Українська правда.

«Він зазначив, що уряд підтримав пропозиції Національного банку про перехід ПАТ Приватбанк у 100% державну власність, і це рішення підтримано міжнародними фінансовими установами. Картки і банкомати працюють у повному обсязі. За його даними, станом на п’ятницю вечір у банку було 7,5 млрд готівки. Кубів також додав, що кожна фізична особа, вкладник Приватбанку, має гарантоване державою 100% повернення. Що ж стосується юридичних осіб – то перехідний період по юридичних особах буде визначено впродовж 1 дня», - пише УП.

19 грудня у відділеннях банку проводиться необхідні роботи по інвентаризації залишків на рахунках клієнтів і грошових коштів для забезпечення передачі банку державі і гарантування безперебійної роботи Приватбанку в подальшому – інформує прес-служба Приватбанку.

«Для забезпечення цього процесу в максимально короткі терміни протягом дня можливі технічні перерви в роботі відділень банку. Головний офіс і всі служби, структурні підрозділи ПриватБанку працюють в штатному режимі, забезпечуючи безперебійну роботу всіх послуг і сервісів ПриватБанку. Представники ПриватБанку і Національного банку працюють спільно над реалізацією поставлених завдань. Колектив банку і співробітники головного офісу і всіх регіональних підрозділів ПриватБанку, його відділень продовжують працювати на своїх місцях і виконувати свої посадові обов'язки», - йдеться у заяві.

Як повідомила прес-служба банку, 19 грудня в зв'язку з проведенням процедури переходу банку в держвласність регламенти роботи банку з операціями корпоративних клієнтів буде наступним:

- Усі в банк витратні фінансові операції за рахунками будуть виконані, починаючи з 9:00 20.12.2016г .;

- Карткові витратні транзакції (за корпоративними картками і Ключ до рахунку) також тимчасово обслуговуються;

- Всі прибуткові операції (надходження на карти та рахунки) працюють в стандартному режимі.

Олександр Дубілет, котрий був головою правління Приватбанку, на прес-конференції 19 грудня повідомив: щодня з рахунків у Приватбанку знімають по 2 мільярди гривень, чого не було навіть в період активних бойових дій – інформує Українська правда.

Дубілет зазначив, що останній тиждень банк відчував тиск на ліквідність. При цьому він наголосив, що банк упродовж 3 тижнів не затримав жодного платежу. При цьому він наголосив, що останні 2 тижні на банк було організовано інформаційну атаку.

«Останні два тижні пішла інформаційна атака на банк, вона в багато чому зумовила наші рішення, пов’язані з націоналізацією», - сказав Дубілет.

Він пообіцяв зробити процес передачі банку державі безболісним, однак додав, що «безшовним його зробити не вдасться».

Дубілет зазначив, що вже спілкувався із новим головою правління Олександром Шлапаком і нагадав, що Мінфін прийняв рішення перевести зарплатний проект в Приватбанк. За словами Дубілета, Шлапак – дуже досвідчений менеджер.

«Він працював у Приватбанку <...> його поважають, у банку з ним будуть працювати і підтримають його», - заявив Дубілет.

При цьому Дубілет зазначив, що «сьогодні будуть незручності у юридичних осіб». За його словами, у банка – 18 млн клієнтів, фізичних осіб, які не відчують проблем.

У свою чергу перший заступник голови НБУ Яків Смолій зазначив, що не помітив надактивності серед клієнтів Привату. За його словами, НБУ готовий підкріпити Приватбанк ліквідністю як готівкою, так і безготівкою. Він наголосив, що ситуація в інших недержавних банках є спокійною.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня розпочинається процес націоналізації Приватбанку, Міністерство фінансів та Національний банк зробили спільну заяву щодо ПАТ «Приватбанк». Житомиряни скаржаться, що термінали Приватбанку перестали видавати готівку, а каси терміново закривають.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі