Економіка

Концерн РРТ побудував експериментальну цифрову мережу від Борисполя до Житомира

25 March 2008, 11:02
У рамках переходу України з аналогового на цифрове телебачення Концерн РРТ побудував експериментальну цифрову мережу в 17-й та 18-й зонах покриття – від Борисполя до Житомира.
 
Її побудовано згідно з постановою Кабінету Міністрів. Мережа може працювати як в MPEG-2, так і в MPEG-4, адже згідно з рішеннями Нацради з питань телебачення і радіомовлення цифрове ТБ в Україні використовуватиме обидва стандарти стиснення.
 
«Ми сподіваємось, що найближчим часом у межах зони ми проведемо експеримент, – розповів «ТК» Олександр Півнюк, віце-президент Концерну РРТ. – Концерн має визначити електромагнітну сумісність наших частот з іншими, щоб наш цифровий сигнал не заважав іншим джерелам випромінювання, які є в 17-й та 18-й зонах».
 
На запитання «ТК», що саме КРРТ збирається дослідити в ході експерименту, пан Півнюк відповів, що дослідження дасть розуміння того, як далі розбудовувати цифрову інфраструктуру. «До того ж, головне завдання експерименту – дослідити, чи можуть синхронно працювати передавачі, чи не будуть заважати роботі один одного. Можливо, не варто будувати одразу всі синхронні зони... Тобто питання синхронізації, доставки сигналів, а також багато інших технічних питань, зокрема пов’язаних із гібридними системами роздачі сигналу – від радіорелейних ліній до оптоволоконних – стануть предметом нашого дослідження», – додав він. 
 
Проект КРРТ буде втілювати НВО «Квант-Ефір», відомий на ринку передовсім як постачальник трансляційного обладнання. «Концерну було виділено 9 мільйонів 350 тисяч гривень. Ми оголосили торги під ці гроші. Загалом, було 5 учасників. Максимальна пропозиція від учасників була 12 мільйонів гривень, але тендер виграв НВО «Квант-Ефір», який має обладнати мережу за 7 мільйонів 955 тисяч», – каже пан  Півнюк.
 
Концерн РРТ створений у1972 році. У його підпорядкуванні перебуває практично вся мережа теле- і радіотрансляції в Україні. Замовниками послуг Концерну РРТ є національні, регіональні, обласні, незалежні комерційні, міжнародні телерадіокомпанії і підприємства зв\'язку.
 
Сергій Собуцький

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі