Події

У Житомирі судитимуть слідчого поліції, який отримав хабар за повернення вилучених речей

29 December 2016, 10:47

До Богунського районного суду міста Житомир військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України скеровано обвинувальний акт щодо слідчого Житомирського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Житомирській області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду за повернення вилучених речей під час обшуку помешкання громадянина.

Про це 29 грудня Житомир.info повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Старший лейтенант, у рамках розслідування кримінального провадження, перебуваючи в групі слідчих, підготував клопотання до суду та отримав дозвіл на проведення обшуків в помешканні громадянина. На підставі цього рішення він провів обшук, у ході якого були вилучені особисті речі громадянина. Протягом двох місяців слідчий не звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучене майно та всупереч ч. 5 ст. 171 КПК України протягом доби після проведення обшуку, не повернув вищевказані речі їх власнику. Проте, зловживаючи своїм службовим становищем, висунув вимогу громадянину надати йому 3500 гривень за повернення речей», - інформує прес-служба.

Під час одержання частини обумовленої суму в розмірі 3000 гривень його було затримано правоохоронними органами, а отриману суму коштів вилучено.

Правоохоронця судитимуть за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднане з вимаганням вчинене особою, яка займає відповідальне становище).   

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада цього року правоохоронці затримали на хабарі в 3 тисячі гривень слідчого Житомирського (міського) відділу поліції.  Раніше військова прокуратура Житомирського гарнізону закінчила досудове розслідування щодо 3 поліцейських-хабарників, які збували наркотики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі