Місто

Після зимових канікул у Житомирі відкриється єдина в Україні шкільна обсерваторія

30 December 2016, 10:43

У Житомирі на базі загальноосвітньої школи №8 на майдані Згоди, 5 відкриється єдина в Україні шкільна обсерваторія для занять з фізики та астрономії.

Про це у коментарі Житомир.info 30 грудня розповів заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

«Відкриття очікується на початку 2017 року, мабуть, по закінченню зимових канікул. Щоб школярі прийшли на навчання і могли відразу приступити до занять. На даний момент в обсерваторії закінчені ремонтні роботи і завершується її облаштування. Найголовніше те, що займатися там зможуть не лише учні 8-ї школи, а школярі з інших шкіл нашого і не тільки нашого міста. Це на сьогодні унікальний в Україні проект – шкільна обсерваторія, тут проходитимуть не лише шкільні, а й міжшкільні факультативні заняття», - сказав  заступник мера.

Під час річного звіту 21 грудня Матвій Хренов говорив, що на капремонт шкільної обсерваторії вже виділили з міського бюджету 663 тис. грн, а загальна вартість капітального ремонту – близько 865 тис. грн.

На сесії міської ради 29 грудня директор фіндепартаменту Житомирської міськради Сергій Гаращук запропонував депутатам закласти в бюджеті на 2017 рік ще 177 тисяч гривень на облаштування обсерваторії у 8-й школі, депутати це підтримали.

Як повідомляв Житомир.info, будівництво обсерваторії розпочали в 2014 році, у 2015 звели купол.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі