Місто

У перший день нового року кілька десятків житомирян взяли участь у «новорічному марафоні»

1 January 2017, 14:47

Забігом у 5 кілометрів від майдану Корольова до гідропарку відзначили Новий рік житомирські спортсмени. Кілька десятків бігунів зібрались на центральному майдані міста в перший день 2017 року. Люди розповідають, на честь свята одягнули новорічну атрибутику та готові подолати дистанцію.

«Спочатку ми з жінкою першого числа ходили пішки, а цей рік хтось кинув посилання з роботи і от я біжу перший рік. В принципі, я «свіжачок», сильно не пив, сподіваюсь, що добіжу», - розповідає житомирянин Валерій Поплавський.

«Мені хочеться бути здоровим, мені не хочеться десь ходити по підворіттях з друзями. Краще я пробіжусь, стану кращим, самому собі доведу, що я можу пробігти. І мені цікаво, мені подобається бо є люди з такою ж думкою, як і я, і ми разом збираємось», - каже житомирянин Дмитро Стецько.

Організатори забігу розповідають: під час першого такого «новорічного марафону» зібралось усього з десяток бажаючих пробігти 5-кілометрову дистанцію, але з кожним разом усе більше людей долучаються до здорового святкування Нового року.

«Зазвичай для нас якось звичніше, коли людина в цей час ще доїдає свій олів’є, у якому вона провела попередню ніч. Я хочу повторити слова англійської королеви, чудової та розумної жінки, вона сказала приблизно таке: ми не можемо в цю мить зупинити всі війни і хвороби, але ми можемо змінювати себе і світ навколо нас. Ми це і намагаємось робити. Всі люди, які активні, які спортивні, вони до нас сьогодні приєднаються. Поки що для нас це незвично, хтось там може біля скроні покрутити рукою, але з кожним днем, з кожним роком нас буде більше», - каже організатор новорічного забігу Володимир Яковенко.

Менш ніж за годину усі учасники фінішували у житомирському гідропарку, де в якості призу кожного спортсмена чекав гарячий трав’яний чай.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі