Політика

На честь 108-ї річниці з дня народження Бандери житомирські націоналісти традиційно запалили смолоскипи

1 January 2017, 20:53

У Житомирі 1 січня близько сотні людей пройшли маршем зі смолоскипами центральними вулицями міста. Таким чином житомирські націоналісти відзначили 108-му річницю з дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Люди тримали в руках червоно-чорні прапори Правого сектору та прапори УНА-УНСО. Учасників ходи супроводжували одразу шість поліцейських автівок та кілька десятків правоохоронців і військовослужбовців Національної гвардії.

«З недавніх часів у нас в Житомирі почали шанувати цю людину. До цього ми, як би так сказати, як маргінальні люди виходили і вшановували самі. Це було 10-15 років тому. Після Майдану, після АТО у людей нарешті з’явилась якась свідомість, і зараз ми бачимо, що молодь, люди виходять, і нас стає більше. Потрібно запровадити на постійній основі, щоб 1 січня кожен рік урочисто, навіть на державному рівні, відзначали день народження Степана Бандери», - каже учасник маршу Олег. 

«Треба, щоб увесь український загал бачив, що 1 січня – це не тільки день «опохмєла», як то кажуть, і не тільки Новий рік, а це справді свято для кожного українця – день народження провідника. Мені буде дуже приємно, якщо якнайбільша кількість житомирян, навіть не з організації, приєднається до нас», - розповідає Андрій Сєльцов.

Вигукуючи націоналістичні гасла учасники смолоскипної ходи пройшли вулицею Великою Бердичівською до Замкової гори. Біля каменю на честь заснування Житомира вони провели імпровізоване віче, вшанували «хвилиною мовчання» пам'ять Степана Бандери та закінчили акцію спільним виконанням державного гімну України.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі