Політика

У Житомирі триває Різдвяний ярмарок, який три роки тому започаткував Борислав Розенблат

3 January 2017, 16:57

На центральному майдані Житомира тривають новорічні святкування біля головної ялинки міста. Цього року організатори вже традиційного Різдвяного ярмарку розділили його територію на три локації  - місця для продажу сувенірної продукції, фудкорт на Новому бульварі та дитячу локацію на Михайлівській. Ремісникам та майстрам така ідея до вподоби.

«По-перше, в перший рік було близько 20 будиночків, а зараз, по-моєму, вже 45. І розширюється, розширюється. Вже не так просто, як в перший рік, а вже з розмахом відзначають. Добре, що в Житомирі, а не тільки в Києві от така традиція завелася. Куди набагато більше всяких різних заходів проводиться: і концерти, і ось ярмарок новорічний, і для дітей поставили, і вертеп, і будиночок святого Миколая», - каже майстриня Марія Глєбова.

«У цьому році не можна порівняти із минулими двома роками, дуже багато чого змінилось. У цьому році ми дуже вдячні організаторам, що вони розділили ряди із сувенірами та ряди, де продають їжу та напої. Ялинка чудова, екран тут не висів, лише ці три роки, сцена тут ніколи не стояла, лише цих три роки. Зручність, пов’язана із біотуалетами. Для людей, якщо вони перебувають в якихось місцях довго, або ж їдять, то біотуалет – це необхідна річ», - впевнена майстриня Анна Івченко.       

Житомиряни приходять на ярмарок не лише за подарунками, але й відчути атмосферу новорічних та різдвяних свят.

«Приходимо сюди заряджатись настроєм і ділитись із рідними та близькими. Приємно бачити, що культурно розвивається Житомир. І приємно знаходитись тут», - каже житомирянка Наталія.

«В цьому році будиночків тут більшає, з’явилась сцена, екран. Думаю, що в цьому році буде цікавіше», - вважає житомирянин Ярослав.

Ініціатором першого різдвяного ярмарку в Житомирі три роки тому став Борислав Розенблат. Подорожуючи країнами світу та надихаючись святковою атмосферою європейських міст, народний депутат вирішив започаткувати подібний ярмарок і в рідному місті. Провести перший Різдвяний ярмарок було важко, бо раніше ніхто нічого подібного не робив.

«Вперше, якщо ви пам’ятаєте, в 2014 році наш «народний» виконком, який навіть не дозволяв будиночки тут поставити, бо вони не пройшли якусь їх експертизу. А цей рік – ми заздалегідь із мером обумовлювали усі можливості. І я вважаю, що такою дружньою нашою командою: разом із мерією та разом із моєю командою, командою Фонду родини Розенблат, ми зробили усе, що від нас залежить. Тобто, це приклад спільної нашої діяльності», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Організатори ярмарку щороку намагаються покращувати захід. Таким чином запроваджують в Житомирі європейську традицію спільних святкувань та сприяють спілкуванню. Цьогоріч Різдвяний ярмарок триватиме до 15 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі