Місто

На фасаді житомирської школи хочуть встановити меморіальну дошку десантнику, який загинув у травні 2014 року

4 January 2017, 10:05

На фасаді житомирської школи №33 хочуть встановити меморіальну дошку загиблому під Краматорськом десантнику Віталію Дульчику.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований на сайті міської ради 3 січня.

«Розглянувши звернення Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 33 про надання згоди на встановлення меморіальної дошки командиру взводу 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України Дульчику Віталію Георгійовичу, який загинув при виконанні військових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції 13.05.2014 року, на фасаді будівлі школи по вулиці Великій Бердичівській, 52, з метою гідного вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.09.2015 № 998-р «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року», ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив надати згоду Житомирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 33 на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Дульчика Віталія Георгійовича, на фасаді будівлі даного навчального закладу по вулиці Великій Бердичівській, 52 в місті Житомирі», - йдеться у проекті рішення.

Школа № 33 до встановлення меморіальної дошки має погодити її ескіз в департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 13 травня 2014 року бійці 95-ї окремої аеромобільної бригади потрапили в засідку в 20 км від міста Краматорськ Донецької області, в бою загинули 6 військовослужбовців, в тому числі – 28-річний старший лейтенант Віталій Дульчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі