Місто

Житомирян запрошують до храмів на різдвяні богослужіння

5 January 2017, 11:38

У Свято-Михайлівському кафедральному та Спасо-Преображенському кафедральному соборах міста Житомира напередодні та у день Різдва Христового проведуть святкові богослужіння.

Зокрема, 6 січня о 16 годині у Михайлівському соборі буде служитися святкове вечірнє богослужіння з чином благословення хлібів, вина та олії, - повідомила Житомир.info прес-служба собору.

«7 січня Свята Православна Церква молитовно згадуватиме подію Різдва Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа. До цієї події православні християни готуються під час Різдвяного посту та молитви, беручи безпосередню участь у Таїнствах Сповіді та Святого Причастя.

Напередодні свята, 6 січня, у день Навечір’я Різдва Христового у Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира о 16 годині буде служитися святкове вечірнє богослужіння з чином благословення хлібів, вина та олії. О 23 годині у малому храмі собору розпочнеться святкове Всенічне богослужіння.

У день свята, 7 січня, у нашому храмі будуть звершені дві святкові Божественні Літургії: о 7 годині та о 10 годині ранку. Впродовж святкових днів після кожного богослужіння прихожан храму вітатимуть вихованці Дитячої недільної школи, яка діє при нашому храмі, Різдвяними колядками і вертепами.

Запрошуємо усіх православних християн взяти участь у святкових богослужіннях і достойно вшанувати та прославити у колядках та молитвах Всемогутнього і Милосердного Господа у день свята Різдва Господа нашого Ісуса Христа!», - написала прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира.

На сайті Спасо-Преображенського кафедрального собору Житомира також розміщена інформація про розклад богослужінь 6 та 7 січня.

П’ятниця - 6 січня

Навечір’я Різдва Христового (Різдвяний святвечір).
Преподобномучениці Євгенiї. (Суворий піст)

8:00 - Царські Часи, Ізобразительні.
Вечірня. Літургія свт. Василія Великого

17:00 - Вечірня. Утреня.

Субота - 7 січня

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

00:00 - Божественна літургія.

9:00 - Божественна літургія.

15:00 - Вечір колядок у соборі. Вечірня. Утреня.

Як повідомляв Житомир.info, на Різдво у Житомирі прогнозують сильні морози.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі