Влада

«Житомиргаз» повідомив, що школи та дитсадки можуть залишитися без тепла, у мерії провели нараду

5 January 2017, 14:48

На початку нового 2017 року без газопостачання можуть опинилися 7 шкіл і 5 дошкільних закладів міста Житомира.

Про це на своєму сайті 5 січня повідомила регіональна газова компанія «Житомиргаз».

«Ні управління освіти Житомирської міськради, ні керівники цих освітянських закладів не подбали про придбання природного газу на січень 2017 року та не уклали договори на послуги з розподілу. Проігнорувавши вимоги законодавства, керівництво управління освіти фактично довело доручені школи й дитсадки до несанкціонованого відбору газу з газорозподільної системи, що вважається його крадіжкою», - йдеться у повідомленні «Житомиргазу».

У відповідь на таку заяву сайт Житомирської міськради з посиланням на управління освіти написав, що станом на 5 січня укладені 8 договорів між навчальними закладами міста та ПАТ «Житомиргаз».

«На сьогоднішній день продовжується децентралізація закладів освіти. Школи з 1 січня переходять на окремі рахунки, проводиться оформлення документів у податковій та казначействі. Станом на сьогодні укладено договори між 8 навчальними закладами міста з ПАТ «Житомиргаз». Ця робота продовжується. У зв’язку з тим, що не відбулися тендерні торги по окремим навчальним закладам, для забезпечення опалення заводиться постачальник тільки на один місяць. Паралельно проводяться повторні тендерні торги для забезпечення річної потреби природного газу в освітніх закладах. Зараз ведуться перемовини з компанією «Житомиргаз» щодо врегулювання спірних питань. Відімкнення від опалення наразі не передбачається», - повідомив сайт мерії.

У коментарі Житомир.info заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов повідомив, що зранку 5 січня у міськраді відбулася спільна нарада з ПАТ «Житомиргаз».

«Сьогодні зранку була проведена спільна нарада з «Житомиргаз», на якій були вирішені шляхи виходу з ситуації, яка склалася через забюрократизованість цих процесів. Тому великої загрози немає, не сьогодні-завтра всі проблеми будуть вирішені. Попри заяви про «бездіяльність» влади вони насправді вирішуються весь тиждень. Тендерні процедури не відбулися. Можливо, не заявлялись організації… Це моменти, пов’язані з децентралізацією. На сьогодні шляхи вирішення проблеми з газопостачанням знайдені», - запевнив Матвій Хренов.  

Нагадаємо, 23 листопада 2016 року ПАТ «Житомиргаз» відключило від газопостачання в одну районну та чотири житомирських квартальних котельні, що залишило без тепла 196 житлових будинків і два десятки об’єктів соцсфери, в тому числі – дитячу лікарню. Реагуючи на несанкціоноване відключення, Житомирська міська рада під час сесії 30 листопада проголосувала за звернення до прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти керівництва ПАТ «Житомиргаз».

Як повідомляв Житомир.info, у ПАТ «Житомиргаз» вважають, що при відключенні міських котелень їхні представники діяли виключно у правовій площині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі