Місто

В одній з житомирських багатоповерхівок вже майже місяць температура в квартирах не піднімається вище +12

10 January 2017, 17:49

Більш як півмісяця мешканці житомирської багатоповерхівки на Гоголівській,9 мерзнуть у власних квартирах. Люди бідкаються: з шостого по перший поверх температура у їхніх квартирах не перевищує 12 градусів тепла, у той час, коли має бути не менше як 18 градусів. Кажуть: рятуються як можуть.

«-20 на вулиці, +10 у хаті - це ж так не можна. У мене лід у спальні, рушники навіть позамерзали. Обігрівачем відігріваюсь. 1720 гривень, за що платити? За холод?», - обурюються мешканці будинку.

«Тринадцять градусів. Кожен день ми закриваємо сюди двері, включаємо обігрівач. Я вже не кажу про ванну і туалет, який взагалі не опалюється, туди навіть сходити не можна», - зізнається Марина Радіонова.

«В рахунок входить, що воно опалюється, а по факту нічого не опалюється», - додає Олег Радіонов.

«У мене ледь-ледь теплі батареї, то я на четвертому. То я лягаю ось у цій кофті, в штанах і хусткою напинаюся і ватним одіялом пуховим укриваюсь, і мені в голову холодно, не можу ходити», - бідкається Юлія Дергачова.

«Такого ще не було, а я тут 17 років живу. Одітими ходимо. Ось це ще чотири кофти, а то іще зверху одягаю. Щоб обігрітися духовку включаю», - розповідає мешканка будинку Олена Терентьєва.

Мешканці будинку зізнаються: до кого тільки не звертались за допомогою, проте усе марно.

«Ми ходили у котельню, ми ходили до головихи, ми всюди ходили. Нам кажуть: не знають, хтось тут щось робить. А хто що робить? Викликали ми МНС, то вони нам сказали, що у нас немає обратки. Тепло до нас іде з котельні, а обратка іде холодна. Як так, я не знаю», - говорить пані Юлія.

Чому так, не збагне і місцевий сантехнік Василь.

«До 19 грудня все було нормально, з 19 грудня змінилося все в гіршу сторону, що ми не робимо: стравлюємо, зливаємо воду, нічого нам не допомагає. В подачі 55 градусів десь є, а от обратка у нас літня. Проблема у тому, що у нас немає циркуляції», - каже слюсар-сантехнік Василь Захарчук.

У телефонній розмові директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин виправдовується: зі своєї сторони роблять усе можливе, аби у квартирах було тепло.

«У нас там з теплом взагалі ніяких проблем немає. Ні по тому району, ні по кільцевій Гоголівській, там ідеально подається тепло. Цей будинок з бородою. Їм потрібно зробити комплексне дослідження тепломережі та перерозподілу тепла. Подивитися, що у них зі стояками. У них, у елеватор усе нормально заходить, у підвал, а по будинку не іде. Вони або забиті, або не витримані діаметри, або немає циркуляції у будинку. Їм потрібно робити «внутрянки» - це не наша парафія», - зазначив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Голова ОСББ «Гоголівська 9» Наталія Ковальчук каже: щоб усунути проблему писала листа як міському голові, так і до теплокомуненерго. Нині, каже: вихід один – перезапуск системи.

«Я вже писала на мера листа, і на начальника тепломережі, про те, що по котельні у нас найвища точка, і якщо десь зупинився насос, чи десь у будинках перед нами щось трапилося - все повітря іде до нас. Завжди були проблеми, просто мешканці раніше вже не звертались. Будемо сьогодні перезапускати будинок, мешканцям потепліє», - запевнила голова ОСББ «Гоголівська 9» Наталія Ковальчук.

Як нам повідомили мешканці будинку, станом на 17 годину 10 січня температура у їхніх квартирах з першого по шостий поверх так і тримається на позначці +9... +12.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі