Події

У Житомирській області горів цех по виробництву брикету, а на пожежі у власному домі загинула старенька бабуся

11 January 2017, 11:54

За добу у Житомирській області на пожежі загинула жінка та горів цех по виробництву брикету.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«10 січня о 14:34 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цеху по виробництву брикету, що розташований в с. Романівка Романівського району. Про це рятувальників сповістив працівник цеху, який помітив задимлення на даху. По прибуттю вогнеборців з даху продовжував йти густий дим. Під час проведення розвідки в приміщення спостерігалось густе задимлення. За допомогою триколінної драбини надзвичайники дістались на дах приміщення, де і виявили осередок займання. Там тліла скловата. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогнем знищено 80 кв. м. даху.  Загалом до гасіння пожежі залучалось 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки», - йдеться у повідомленні.

Цього ж дня о 14:34 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Вереси Житомирського району.

«З’ясувалося, що вогнем охоплено покрівлю цегляного будинок на площі близько 40 кв.м. Начальник караулу прийняв рішення залучити на допомогу додаткові сили та засоби – для підвозу води. Дії рятувальників були спрямовані одночасно на гасіння пожежі та на захист іншої частини будинку. Ускладнювалася ситуація тим, що на горищі зберігалося сухе листя, яке сприяло швидкому розповсюдженню полум’я по дерев’яним конструкціям перекриття. Вогнем знищено покрівлю та 36 кв.м перекриття, пошкоджено домашнє майно. За попередньою інформацією, займання виникло через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення. Остаточна причина наразі встановлюється», - зазначається на сайті ДСНС.

Також трагічна подія сталася 10 січня о 14:55 до у приватному дерев’яному житловому будинку в с. Шевченкове Малинського району.

«Зателефонували сусіди, які побачили дим, що виходив з будівлі. Вони встановили, що осередок загоряння знаходиться на перекритті оселі, біля димаря, та вогнем повністю охоплений дах. Під час ліквідації пожежі у коридорі вогнеборці виявили тіло 91-річної власниці житла без ознак життя. Ймовірно, старенька намагалася вибратися з палаючого будинку, але у неї нічого не вийшло. Вогнем знищено дах, перекриття, пошкоджено стіни. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час встановлення та експлуатації пічного опалення. Наразі остаточні обставини події встановлюються фахівцями», - повідомили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 9 січня сталася пожежа у Черняхівській музичній школі. Внаслідок надзвичайної ситуації загиблих і травмованих немає.

Фото з сайту ДСНС у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі