Місто

Любителям селфитись доведеться чекати Дня міста: зламану конструкцію «Я люблю Житомир» прибрали з майдану Корольова

11 January 2017, 17:55

Металопластикову конструкцію «Я люблю Житомир», на фоні якої полюбляли фотографуватись житомиряни, 11 січня демонтували із майдану Корольова. Причиною стало те, що фігура зламалась. За словами чиновників міської ради, конструкція прослужила менше ніж півроку і тепер потребує ремонту.

«Ідея цієї конструкції – вона була придумана до Дня міста Житомира. Вона простояла лише три дні біля фонтану на майдані Соборному. І теж була нашими людьми, на жаль, знищена. Хоча по цій конструкції видно, що вона не бетонна, вона не монолітна, вона не захищена від вандалізму. Вона для того, щоб підійти і зробити фото. Але жаль вона лише три дні простояла на День міста. Її вартість склала 46 тисяч 500 гривень і ще 8 тисяч 600 гривень ми заплатили для того, щоб її відремонтувати, зробити трохи надійнішою і встановити на Новий рік. Але маємо те, що маємо. Вважаю, що будемо робити щось сильніше і міцніше», - розповідає заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

Прогнозувати ціну нової конструкції чиновники міської ради поки не беруться. За словами Наталії Марчук, нова фігура буде більш надійною та стаціонарною. Встановити її планують до Дня міста восени, але із місцем поки не визначились, кажуть: це питання потрібно вирішувати житомирянам на громадських слуханнях.

«Міцніша буде, дорожча. Ми, звичайно будемо звертатись до спонсорів, бо в бюджеті на цей рік у нас кошти не закладені, але ми сподіваємось, що вона буде встановлена до Дня міста. Завжди до Дня міста спонсори більш прихильно ставляться до влади і виділяють свої кошти. Звичайно, що це буде зроблено за спонсорські кошти», - переконує Наталія Марчук.

Зіпсована фігура «зимуватиме» на території дитячого табору «Супутник». Навесні, якщо конструкція «Я люблю Житомир» підлягатиме відновленню, то після ремонту її встановлять на території Українського дому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі