Місто

У міськраді розповіли, чи продовжать карантин у житомирських школах

13 January 2017, 11:50

Підстав для продовження обмежувальних заходів щодо навчально-виховного процесу в Житомирі немає. Завдяки тимчасовому призупиненню навчально-виховного процесу в загальноосвітніх закладах міста Житомира відбулося зниження питомої ваги захворюваності дітей в загальній захворюваності по місту.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ у Житомирі не має епідемічного характеру. Про це було повідомлено під час робочої наради заступника міського голови Дмитра Ткачука з керівниками управління охорони здоров’я міської ради, управління освіти міської ради та з представниками Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 13 січня. Керівники загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, дошкільних навчальних закладів продовжуватимуть моніторинг щодо відсутності учнів та вихованців у навчальних закладах міста з причини захворювання на грип/ГРВІ. При відсутності у школах 20% від загальної кількості учнів з причини захворювання на грип та ГРВІ рішення про призупинення навчально-виховного процесу буде продовжено», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, спочатку у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації житомирські школи закрили на карантин з 19 по 25 грудня. Згодом, 23 грудня на засіданні оперативного штабу міськради вирішили призупинити навчальний процес до 30 грудня 2016 року.

Разом з тим медики зазначають, що у Житомирі захворюваність на грип та ГРВІ стабільно знижується. Так, за тиждень в місті на ГРВІ та грип захворіло 1419 мешканців (з них 102 грипом) проти 1741-го (грипом – 186) на минулому тижні.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі