Події

У Житомирській області засудили колишніх податківців, які отримали 25 тис. грн хабара за зменшення штрафу

17 January 2017, 10:28

28 грудня 2016 року вироком Володарсько-Волинського районного суду колишнього інспектора відділу Головного управління Міндоходів в Житомирській області засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, позбавленням державного рангу та категорії державного службовця.

Про це 17 січня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Органами прокуратури Житомирської області підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди колишнім інспектором відділу Головного управління Міндоходів в Житомирській області за ч.3 ст. 368 КК України. Установлено, що два інспектори відділу Головного управління Міндоходів в Житомирській області, діючи умисно, з корисливих мотивів, одержали неправомірну вигоду на суму 25 тис грн від генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю. На таку суму інспектори оцінили свої «послуги», пообіцявши зменшити у сто разів суми штрафних санкцій за порушення, виявлені під час перевірки щодо додержання товариством податкового законодавства», - інформує прокуратура.

За інформацією прес-служби, за скоєний злочин одного інспектора вироком Володарсько-Волинського районного суду від 28.12.2016 засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки з конфіскацією майна без спеціальної конфіскації та позбавлено державного рангу та 6 категорії державного службовця.

«Щодо іншого «колеги по хабарі», вироком суду у лютому 2015 року затверджено угоду про визнання винуватості та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки, без конфіскації майна, з іспитовим терміном на 2 роки. Також чиновницю позбавлено державного рангу та 6 категорії державного службовця», - повідомляє прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, затриманого в 2012 році чиновника-хабарника з житомирської Держекоінспекції таки посадили на 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі