Місто

Навчання в Житомирській гуманітарній гімназії №23 призупинене до п’ятниці, - Матвій Хренов

23 January 2017, 16:13

Навчання в Житомирській міській гуманітарній гімназії призупинене до п’ятниці, 27 січня.

Про це 23 січня на брифінгу повідомив заступник мера Матвій Хренов, коментуючи ситуацію з отруєнням учнів гімназії.

«На сьогодні ми не використовуємо формулювання «харчове отруєння», бо є й ті діти, які не харчувалися у їдальні. У дитячій міській залишається 1 дитина, в обласній дитячій лікарні – 3 дитини. Всі вони йдуть на покращення. Були зроблені всі необхідні забори – і біологічного матеріалу, і з поверхонь, і з води, і в їдальні, і в навчальних аудиторіях – жоден із аналізів результатів не дав. До п'ятниці включно призупинено навчання в гімназії», - зазначив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

За словами заступника мера, є інформація й про те, що захворів також і один викладач гімназії.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, у соцмережах обговорюють можливі причини отруєння в гімназії №23.

Як повідомляв Житомир.info, на ранок 21 січня 13 учнів різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. Міська влада спочатку хотіла з понеділка, 23 січня, закрити лише їдальню навчального, але згодом з’ясувалося, що зафіксовані випадки отруєння дітей, які не харчувались в їдальні, тому всю гімназію закривають на дезінфекцію. Житомирською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням у місцевій гімназії, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 КК України.

На ранок 22 січня в міській дитячій лікарні знаходилося 11 учнів гімназії №23. Станом на вечір 22 січня у лікарнях залишилося 8 учнів. Зранку 23 січня вчителі та техпрацівники гімназії проводять генеральне прибирання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі