Місто

У Житомирській міськраді нарешті назвали причину захворювання учнів гімназії №23

24 January 2017, 17:25

У Житомирській міськраді нарешті озвучили причину захворювання учнів гімназії №23.

Про це на брифінгу 24 січня сказав заступник мера Матвій Хренов.

«Збудник – ротавірусна інфекція, яка передається від людини до людини і жодним чином не пов'язана з харчоблоком. Введення карантину ця інфекція не потребує, достатньо буде призупинення навчання до п'ятниці (27 січня), з понеділка школа вже працюватиме», - сказав Хренов.

Відеосюжет по брифінгу дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, на ранок 21 січня 13 учнів різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. Міська влада спочатку хотіла з понеділка, 23 січня, закрити лише їдальню навчального, але згодом з’ясувалося, що зафіксовані випадки отруєння дітей, які не харчувались в їдальні, тому всю гімназію закривають на дезінфекцію. Житомирською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням у місцевій гімназії, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 КК України.

На ранок 22 січня в міській дитячій лікарні знаходилося 11 учнів гімназії №23. Станом на вечір 22 січня у лікарнях залишилося 8 учнів. Зранку 23 січня вчителі та техпрацівники гімназії проводять генеральне прибирання, а у міській раді говорили, що причина масового отруєння дітей ще не встановлена: лабораторні дослідження та експрес-тести не дали жодних результатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі