Влада

Гундич поговорив з перевізниками Житомирської області: Договори будемо розривати на раз-два, ніхто вам не допоможе

26 January 2017, 14:51

Про місяць випробувального терміну і щоденні перевірки перевізників області попередили у Житомирській ОДА. 26 січня під час наради з перевізниками, їм розповіли про основні проблеми, з якими стикаються пасажири і про контроль, який вже з 27 січня буде проводитися щоденно.

«На сьогодні відділ транспорту сформований у повному обсязі, ми зможемо зробити так, щоб щоденно здійснювався контроль за якістю пасажирських перевезень. Постійно працюватимуть робочі групи спільно з Укртрансбезпекою і здійснюватись щоденний контроль на лінії. Перевізник на сьогодні вважає, що він сам буде вирішувати: хочу - їду, хочу - не їду. Хочу - скасовую. такого не буде. З завтрашнього дня щоденно всі автобусні маршрути, по всій області будемо їздити і перевіряти», - зазначив начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.

Він також розповів про проблеми, які найчастіше виявляють під час перевірок: старі автобуси, неналежний санітарно-технічний стан транспортних засобів, культура обслуговування, недотримання графіків руху, а також показав фотографії.

Після цього до перевізників звернувся голова Житомирської ОДА.

«Найбільше, чого я не люблю в житті - це безвідповідальність і байдужість. Те, що показував Роман Анатолійович, ті машини, сидіння та інше, - це ваша безвідповідальність. Тому будемо розривати договори, ніхто на мене не надавить, ніхто мене не впросить. Якщо я скажу, що буде так, то буде так, як я скажу. Договори будемо розривати на раз-два. Ніхто не допоможе вам. Ніхто. Я даю місяць на те, щоб виправити ситуацію з тими сидіннями, з тими машинами», - сказав Ігор Гундич.

Також він торкнувся питання підняття цін на проїзд.

«Я розумію, що сьогодні згідно закону ви самі собі там обраховуєте і піднімаєте, але є певна процедура. Ви про це маєте повідомити людей за 2 тижні, ми про це так само маємо знати, ви так само маєте прийти до нас і показати, чому ви піднімаєте тариф, а не сьогодні вивісили об’яву і завтра поїхали по 7 грн, тому що вам так захотілося. Безпідставного підняття тарифу на проїзд я в області не допущу. Якщо ви мене не зрозумієте, то будете мати справу з антимонопольним комітетом. Він швидко все порахує, хтось один заплатить 60 тисяч штрафу і зрозуміє, варто піднімати, треба погодити чи не треба погодити», - сказав голова Житомирської ОДА.

Також він дав перевізникам три місяці на те, щоб встановити GPS-навігатори на автобуси, які обслуговують приміські маршрути, не заїжджаючи на автостанцію.

«Ми маємо чітко бачити, як ви їдете, куди ви їдете, о котрій виїжджаєте, коли з’їжджаєте», - сказав він.

Жодних запитань чи заперечень ніхто із присутніх на нараді перевізників не висловив.

Як повідомляв Житомир.info, Ігор Гундич дав три дні на розірвання договору з перевізником маршруту «Житомир-Сонячне», на якому загинув пасажир.

 
 
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі