ДОПОМОГА

Родина загиблого у США житомирянина просить допомогти коштами, щоб перевезти тіло до України

26 January 2017, 17:50

Загиблий під час ДТП у США 29-річний житомирянин Артем Витєгов з дитинства займався кікбоксингом. За 12 років у спорті хлопець неодноразово був призером всеукраїнських і міжнародних змагань. Друзі по спорту згадують Артема із усмішкою. Кажуть, попри те, що був організованим і цілеспрямованим, хлопець залишався ще й мрійником і завжди прагнув подорожувати.

«Артем був своєрідною людиною. В якій країні ми б не були, він завжди знаходив якісь цікавинки, заради яких він навіть одного разу пробігав 12 км, щоб зробити собі пам’ятну монету, жетончик, – це було в Австрії. Його завжди приваблювали подорожі та бажання чогось нового», – згадує Володимир Демчук.

«Так запам’ятався також такий випадок, коли ми їздили у Саки на збори, а він підібрав собі методику очищення організму, виведення шлаків із організму, дієту, а тоді був якраз період високих навантажень. Потрібно було добре харчуватися, а він себе обмежував у цьому. Він приходив із тренувань, а ми його вже ледь не заносили у кімнату. А він казав: я ніколи не здамся, поставив мету і буду до неї йти. Він був цілеспрямований. Шкода, що так трапилось, але вже нічого не повернеш», – розповідає Павло Саврадон.

Два роки тому Артем поїхав до Сполучених Штатів Америки. Працював на лайнері. Там познайомився зі своєю майбутньою дружиною Євгенією. Потяг до екстриму та подорожей не полишав хлопця, разом із коханою він об’їхав пів-Америки, шукаючи гострих відчуттів. Своїми враженнями Артем активно ділився у соцмережах. А незадовго до гибелі, навіть створив відеоблог. Однак ранок 24 січня став фатальним для подружжя. Мікроавтобус, яким кермував Артем, зіштовхнувся з пожежною машиною.

«Він їхав по дорозі, там швидкісна траса, на ній стояла пожежна машина і машина швидкої допомоги. Там вже була аварія. Він в’їжджає у стоячу пожежну машину, одразу розбивається на смерть, а його жінка була в машині позаду, спала. У неї є пошкодження, але такі, що вона живе. Вона вже почала рухати пальцями, але знаходиться на штучній вентиляції легенів», – розповідає подробиці аварії брат загиблого Олексій Витєгов.

Із Америки про аварію родині Витєгових повідомив колега Артема.

«Мені повідомили близько дванадцятої ночі, я тоді зв’язався з нашим консулом, відіслали усе, що могли на їхню електронну адресу. Він зв’язався із медиками, поліцією, а потім дзвонив через перекладача, вони сказали, що до п’ятниці вони вже зроблять, що потрібно. Також сказали, що Артем був абсолютно здоровий, серце його не хапало, не інсульт, не інфаркт, таким чином, він був здоровий і без алкоголю. В п’ятницю вони сказали, що можуть вже віддавати тіло брата, щоб переправити його в Україну», – розповідає Олексій Витєгов.

Наразі ні з роботодавцем хлопця, ні зі страховою компанією, яка могла б покрити витрати на перевезення Артема до України, родина Витєгових зв’язатися не може. Тому і звертаються до усіх небайдужих за фінансовою допомогою.

«Я не можу вийти на страхову компанію. Роботодавець Артема обіцяв допомогти, але я з ним теж іще не зв’язався. Я звернувся ще до священика у місті Клівленд (штат Огайо), він сказав, що 12-15 тис. дол. буде коштувати перевіз тіла покійного до України. Він каже, що можуть бути коливання у ціні, але це не 50 тис. дол. Ми ж все ж таки думаємо це зробити за рахунок страховки, якщо ні, то збираємо суму, якщо раптом там щось лишиться, ці кошти нам особисто не потрібні, ми все передамо на лікування Артемової жінки, бо вона у тяжкому стані», – каже Олексій Витєгов.


Картка ПриватБанк 5168757265063588


Банк: ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»

МФО: 300335

Отримувач:П.І.Б.: Витєгов Олексій Юрійович

ЄДРПОУ отримувача: 2845702958

Розрахунковий рахунок: 26252101

 

Призначення платежу: Поповнення карткового рахунку.

Номер карткового рахунку : 1204925100

П.І.Б.: Витєгов Олексій Юрійович

(У призначенні платежу п.6 обов’язковим є вказування 10 значного номеру карткового рахунку

 

Карта привата : 5168 7572 6506 3588 ( Витєгова Наталья)

У USD з іншого банку :

Beneficiary **.Acc No 0034/262003093046

VYTIEHOV OLEKSII YURIIOVYCH

 

Bank оf beneficiary : Raiffeisen Bank Aval JSC («Raiffeisen Bank Aval» Publik Joint Stock Company),Kiev, Ukraine

S.W. I .F. T.: AVALUAUK

Correspondent bank : Corr.acc.№ 04-400-503 DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY AMERICAS

New York,NY.

S.W. I .F. T.: BKTRUS33


 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі