Місто

У 99 річницю бою під Крутами житомиряни пройшлися містом з фаєрами і відкрили дошку Бандері

29 January 2017, 19:12

«Сьогодні крутянці, а завтра ми», «Один за всіх і всі за одного», «Слава Україні, Героям слава!», - вигукуючи такі гасла, 29 січня Житомиром пройшла хода на честь Героїв Крут.

У супроводі поліції близько сотні людей з прапорами та фаєрами рушили від пам’ятника Тарасу Шевченку вулицею Великою Бердичівською, Михайлівською, Покровською і завершили ходу на вул. Степана Бандери. Там вони відкрили меморіальну дошку Бандері, яка встановлена на фасаді Будівельного коледжу Житомирського національного агроекологічного університету.

«Сьогодні, 29 січня, день пам’яті героїв Крут. Рівно 99 років борці за волю і незалежність вийшли. Це були прості студенти, і вони пішли під кулі і загинули у нерівному бою проти окупанта. Зараз ми бачимо ту ж саму історію, що наші прості хлопці з вулиць беруть в руки зброю і йдуть захищати свою країну. Ми прийшли згадати їх не як якихось мучеників. Ми прийшли згадати їх як героїв, саме як героїв української нації», - розповів про захід громадський активіст Андрій Блощінський.

Як повідомляв Житомир.info, о 17 годині в Житомирі розпочався «Марш пам'яті Героїв Крут», організований Національним та Поліським корпусами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бандера хода  
Матеріали по темі