Події

Житомирські поліцейські затримали злодія, який за 3 дні п’ять разів обкрадав супермаркети

1 February 2017, 16:27

Працівники Житомирського відділу поліції 31 січня затримали молодика, який обґрунтовано підозрюється у причетності до низки грабежів та крадіжок з торгівельних закладів. Нині встановлена його участь у 5 таких кримінальних діяннях.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«У другій половині січня до поліції надійшло кілька повідомлень про злочини, учинені за схожих обставин. Високий чоловік, років 35-ти, відкрито або таємно викрадав із супермаркетів цигарки, коньяк і каву. Жодного разу охороні закладів його затримати не вдалось або ж крадіжка виявлялась лише згодом», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські, зібравши свідчення очевидців та отримавши записи з камер відеоспостережень закладів, встановили причетність до цих подій одного і того ж чоловіка. Ще за кілька днів вдалось встановити його особу.

«З’ясувалось, що він немісцевий, але уже упродовж кількох останніх років проживає в обласному центрі зі співмешканкою. Раніше до кримінальної відповідальності чоловік, за наявними відомостями, не притягувався. Для встановлення його фактичного місця перебування знадобилось ще кілька днів, а 31 січня він був затриманий», – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Нині молодик визнав причетність до двох грабежів та трьох крадіжок із торгівельних закладів обласного центру, учинених 17, 18 та 19 січня. Загальна сума завданих ним збитків – понад 4 тис. грн. В одному з випадків крадій забрав також чужий мобільний, що помітив на прилавку.

За словами чоловіка, у ті дні він перебував у стані сп’яніння, тож не досить ясно розумів, що робить.

Утім, ця обставина є, скоріше, обтяжуючою, аніж виправданням для молодика.

Відповідно до санкції статей, за якими розпочато кримінальні провадження (ст. 185, 186 ККУ), йому може загрожувати ув’язнення на термін від 4 до 6 років.

Нині поліцейські перевіряють можливість його причетності до інших подібних злочинів в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня працівники управління карного розшуку та спецпідрозділу КОРД затримали п’ятьох воркаутерів, які серед білого дня пограбували ювелірний магазин.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі