Місто

Влада Житомира хоче ввести мораторій на перейменування «декомунізованих» вулиць

1 February 2017, 16:51

Міська влада хоче запровадити мораторій на перейменування топонімічних об’єктів в місті Житомирі.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 1 лютого.

Відповідно до рекомендацій міської комісії з топоніміки щодо введення мораторію терміном на два роки стосовно зміни назв топонімічних об'єктів в місті Житомирі, що перейменовані відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (протокол міської комісії з топоніміки від 02.12.2016 № 07), відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада вирішила ввести мораторій терміном на два роки стосовно зміни назв топонімічних об'єктів в місті Житомирі, що перейменовані відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», - йдеться у проекті рішення.

Контроль за виконанням цього рішення планують покласти на постійну комісію з питань містобудування, архітектури та землекористування та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків.

Нагадаємо, 18 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин у присутності журналістів підписав розпорядження про перейменування в рамках виконання закону про «декомунізацію» 87 вулиць і провулків обласного центру. 20 травня цього ж року розпорядження голови ОДА Сергія Машковського були перейменовані ще 33 вулиці та провулки Житомира. 

Як повідомляв Житомир.info, відразу після розпорядження мера про перейменування вулиць на сесіях міської ради почали піднімати питання про зміну нових назв. Найбільш активно виступали мешканці мікрорайону Маликова, де однойменна вулиця отримала назву «Сурина гора», питання навіть розглядалося в суді, але розпорядженням від 19 квітня 2016 року мер скасував пункт про перейменування вул.Маликова. Також кілька разів на сесії обговорювалося питання повернення вул.Довжицька її старої назви – вул.Огурцова і врешті на пленарному засідання 30 листопада минулого року рішення було прийняте

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі