Місто

Житомирська міська рада повернула вулиці Довжицькій стару назву – Огурцова

30 November 2016, 17:24

Житомирська міська рада повернула вулиці Довжицькій стару назву – вулиця Огурцова.

Таке рішення було прийняте на сесії міськради 30 листопада.

«Рішення, яке вам роздане, тут написано «вулиця Огурцова», а ми просимо перейменувати на «Лейтенанта Огурцова», - пояснила заступник директора містобудування та земельних відносин Євгенія Черкасова.

Проте цієї назви виступили представники ВО «Свобода».

«Це питання не підтримане жодної комісією, ні топонімічною комісією, ні тимчасовою депутатською комісією. Які комісії депутатські підтримали цей проект», - запитував «свободівець» Олег Черняхович.

Мер пояснив, що під час перейменування цієї вулиці сталася помилка.

«Тут було чітко помилка, тому що говорили, що це генерал Огурцов. На цій вулиці – могила, 23 солдати й офіцери, і серед них лейтенант Огурцов», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

Депутат від ВО «Свобода» Сергій Онищук нагадував, що порушується Регламент.

«Спочатку ми виносимо на розгляд депутатських комісій, отримуємо рекомендацію, а тоді вже виносимо на розгляд сесії», - сказав Онищук.

Сухомлин припинив голосування та поставив питання на голосування: за перейменування Довжицької на вулицю «лейтенанта Огурцова» проголосували 28 депутатів з 37 присутніх, рішення прийняте.

Нагадаємо, 30 листопада проходила чергова, 15 сесія Житомирської міської ради: на порядку денному було 67 питань, 16 з яких депутати зняли, а натомість включили 8 додаткових. Сесія тривала п'ять годин з годинною перервою.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць і провулків обласного центру. 13 липня на сайті міськради був опублікований проект рішення про звернення житомирян щодо повернення вул. Довжицькій старої назви. На сесії міської ради 6 вересня розглядали питання перейменування вул.Довжицької, але не вистачило голосів: за пропозицію повернути вулиці стару назву проголосували лише 12 депутатів.

Дмитро Пшоняк, директор департаменту містобудування та земельних відносин

Зліва - начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока

Головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова

 

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі