Події

Житомирські «айдарівці» відзначилися в Рівненській області: вчинили розбій та вбили чоловіка

3 February 2017, 16:04

У селі Люхча Сарненського району Рівненської області колишні бійці батальйону «Айдар», мешканці Житомира, вбили людину. Вбили зброєю, яку привезли із зони бойових дій, з метою відібрати вісім кілограмів бурштину.

Про це повідомляє місцеве видання «Рівне вечірнє».

«Конфлікт у Люхчі виник в обід минулої суботи, 28 січня. П'ятеро житомирян, двоє з яких у 2014 році воювали на Луганщині у складі батальйону «Айдар», приїхали до двору місцевого скупника бурштину 28-річного Ігоря Дубини на білому «Ford E350». Попередньо по телефону домовлялися купити у нього 10 кілограмів каміння. Скупник з товаришем та двоє «покупців» спершу пішли у гараж по «товар». Приїжджі, нібито вибравши, сказали, що підуть до авто по гроші. Повернулися за кілька хвилин, але не з готівкою, а зі зброєю і двома спільниками. Хто почав стріляти першим — приїжджі чи продавці бурштину — ще з'ясовують слідчі. Втім, за словами правоохоронців, вогнепальна зброя була тільки у руках 19-річного житомирянина Михайла Чернявського. Саме він вистрілив з автомата Калашникова у живіт батька скупника бурштину, коли той, почувши стрілянину, вбіг до гаража. Інші мали при собі «травматику». 54-річний мешканець Люхчі Василь Дубина помер у «швидкій» дорогою в лікарню. Його, якщо вірити правоохоронцям, не просто поранили, а розстріляли. На тілі також були рани від травматичної зброї. Син загиблого отримав поранення руки. Нападники і товариш скупника не постраждали», - йдеться у публікації під назвою «Бандити з «Айдару».

У статті також називаються прізвища та вік житомирських «айдарівців»: 19-річний Михайло Чернявський, 31-річний Олександр Юхимчук, 43-річний Ігор Чернявський, 34-річний Олександр Леган та 32-річному водій авто Валерій Буката.

Рівненські правоохоронці 31 січня провели прес-конференцію, де повідомили, що за ґратами нині перебувають четверо осіб, підозрюваних у вчиненнях розбою і умисного вбивства, що мали місце 28 січня у селі Люхча.

«Завдяки злагодженим діям поліцейських, озброєних нападників вдалося затримати поблизу Рівного. Двоє з них намагалися втекти із сумкою, у якій знаходилися пістолет «Форт» та набої до автомата Калашникова. Також поблизу місця затримання злочинців поліцейські виявили та вилучили автомат АКСУ, глушник і магазини з набоями. Зловмисниками виявилися 19-річний житель Житомира, його 43-річний батько – колишній військовий одного із штурмових батальйонів та двоє 31–ти та 34–річних житомирян. Автомат, із якого вбили жителя Сарненського району, у 2016 році був втрачений у зоні проведення антитерористичної операції. Зі слів 43-річного чоловіка, учасника бойових дій, зброю він залишив у себе після повернення із зони АТО», - йдеться у повідомленні на сайті ГУНП у Рівненській області.

30 січня суд усім чотирьом обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 19-річному жителю Житомира повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Троє інших підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

«В ході огляду гаражного приміщення у місті Житомирі, яким користувався 43-річний зловмисник, поліцейські вилучили арсенал зброї: автомат, кулемет, гвинтівка, десять гранат, п’ять пострілів РПГ та більше тисячі набоїв, які рахувалася втраченими у зоні АТО. Тож за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України у поліції проводять досудове розслідування», - інформує рівненська поліція.

Водієві авто, 32-річному жителю Житомира, повідомили про підозру у вчиненні розбою за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України.

Фото та відео з сайту поліції Рівненської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі