Події

Житомирські прикордонники затримали українця, який хотів вивезти до Білорусі кортики та старовинні монети

6 February 2017, 11:35

Житомирські прикордонники виявили в автомобілі українця кортики та старовинні моменти.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України та прес-служба ДФС у Житомирській області.

«3 лютого на українсько-білоруському кордоні в міжнародному пункті пропуску «Виступовичі-авто» прикордонники Житомирського загону спільно з співробітниками фіскальної служби виявили в одному з автомобілів чотири старовинні монети. Під час огляду автомобіля «Рено», литовської реєстрації, який рухався на територію Республіки Білорусь, прикордонний наряд в салоні автомобіля серед особистих речей в бардачку виявив старовинні монети карбованими різними століттями з 1755 по 1940 роки. За даним фактом представниками Державної фіскальної служби було складено відповідні документи, монети вилучено», - зазначають прикордонники.

Житомирська митниця також повідомляє, що важливим є зупинити незаконну спробу переміщення холодної зброї та культурних цінностей через митний кордон України.

«На передодні вихідних в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Виступовичі» працівниками Житомирської митниці ДФС спільно з працівниками Житомирського прикордонного загону під час проведення митно-прикордонного контролю легкових автомобілів під управлінням громадян України, що слідували з України в Р.Білорусь зупинено незаконну спробу переміщення через митний кордон України номерних кортиків та старовинних монет. В обох випадках, дані товари переміщувалися з порушенням порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. За вказаними фактами відносно громадян України порушено дві справи про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Номерні кортики, що можуть бути визнані холодною зброєю та старовинні монети з ознаками культурних та історичних цінностей вилучено. Наразі призначено відповідні експертизи. Перевірка триває», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року на українсько-білоруському кордоні, в міжнародному пункті пропуску «Виступовичі-авто», прикордонники Житомирського загону виявили в одному з автомобілів дев’ять старовинних монет.

Фото житомирських прикордонників та Державної фіскальної служби

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі