Місто

У мерії Житомира хочуть, щоб наступна зима пройшла «під новими прапорами»

6 February 2017, 17:19

Кучугури снігу обабіч дороги, лід та снігова каша – це те, із чим щодня доводиться боротися житомирянам пересуваючись містом. Тому, якість прибирання доріг, кажуть перехожі, оцінюють незадовільно.

«Дуже погано, тому що із дитячим візочком неможливо проїхати. Вулицю проїхати неможливо,на тротуарах де-не-де прочищено, а от через дорогу переїхати неможливо, тому що снігові замети», - каже Яна.

«Є ділянки очищені, а є ділянки дороги, де закопуєшся по коліна. Вчора бачила, як на Бердичівській дідусь, напевно. на волонтерських засадах, сам очищав. Дякую йому велике, от і все», - розповідає Наталія.

«Хотілося б, щоб було краще. Тротуари почищені на центральних вулицях, а у дворах вони зовсім не почищені. Найбезпечніший, напевно, шлях - пересуватись на санях, тому що така каша на дорозі, що неможливо просто», - сказав Володимир.

У міськраді запевняють: використовують усі можливі варіанти боротьби із негодою та її наслідками. Кажуть: снігоприбиральна техніка працює і вдень, і вночі. Дороги посипають бішофітом, а щоб подолати льодовий покрив на тротуарах, навіть спробували експериментальний підхід – посипати вулиці під іншим кутом, щоб суміш потрапляла і на проїжджу частину, і на тротуари. Однак, потрібного результату, так і не досягли.

«Ефекту не досягнуто по одній простій причині, що замети, які утворилися на узбіччях доріг перекривають кут розсіювання засобами ПГМ. Я всю ніч займався об’їздом міста, у принципі, результат ви бачите і він позитивний, на тверду четвірку хлопці відпрацювали. Приблизно 20 одиниць техніки було задіяно. О 12 годині ночі грейдер працював по Проспекту, по Щорса (зараз Покровська) один за одним йшли п’ять одиниць техніки, так звані «бочки». Бішофітом обробляли мости, але проблема по тротуарам залишилась. Хоча учора, з шостої вечора вийшла техніка житлово-комунальних підприємств, 17 одиниць ТУМів, але через дві - три години прибирання тротуарів знову утворився сніговий покрив. Сьогодні на ранок знову маємо негативний результат. Як будемо вирішувати це питання? Міська влада буде виділяти близько 15 мільйонів гривень на закупівлю додаткової техніки. Зараз ми розробляємо новий алгоритм прибирання міста з урахуванням придбання нової техніки. Ми сьогодні вже проводили, поки у телефонному режимі, переговори по придбанню снігових шнекороторів, які будуть завантажувати сніг одразу в машину. В середу запланована зустріч із експертами з іншого міста, які раніше почали працювати із новою технікою, побачимо, що вони нам запропонують, підкажуть нам як бути далі. Ми повинні зробити все, щоб зима 2017 - 2018 у нас пройшла під новими прапорами і новою якістю прибирання міста», - зазначив радник Житомирського міського голови Юрій Антіпов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі