Місто

У Житомирі запрацював проект «Банк добра», завдяки якому нужденні можуть отримати допомогу

8 February 2017, 16:25

Понад 6 тонн одягу у якості допомоги малозабезпеченим готові роздати житомирські волонтери, які започаткували проект «Банк добра».

«Разом з міською владою БО «Український фонд благодійництва» започаткували проект «Банк добра». Проект спрямований на допомогу малозахищеним верствам населення, багатодітним родинам, які потрапили у складні життєві ситуації», - розповіла голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

Вона пояснила, що до проекту вже долучилися такі благодійні організації як «Відкрите серце», ГО «Фонд родини Розенблат», «Все робимо самі», «Українська ліга благодійників», міжнародний благодійний фонд «Соціальне партнерство». Нині волонтери звернулися до низки фондів та підприємств, аби надавати малозабезпеченим з Житомирської області ще й харчі та предмети особистої гігієни.

«Спочатку проект мав називатися «Банк одягу». Ми маємо лише одяг на сьогодні. І тому ми думали, що це буде «Банк одягу», ми будемо приймати одяг і віддавати одяг. Потім ми зрозуміли, що сьогодні відбувається масове збіднішання народу і якось приймати допомогу від населення, яке саме ледве виживає, ми не маємо такого морального права. Тому ми вирішили звертатися у міжнародні інституції, у фонди, з якими ми співпрацюємо і отримувати від них певну допомогу: одяг, взуття і продукти харчування, засоби гігієни і будемо їх просто роздавати. Кожна людина, яка потребує, вона має змогу прийти у «Банк добра», якщо має потребу у розмові з психологом, психолог поспілкується. Якщо людина потребує продуктів харчування, ми будемо швиденько шукати, щоб цій людині терміново їх надати. Якщо потрібні якісь кошти на операцію, клуб благодійників «Ангели добрих справ» разом з «Банком добра» будуть віднаходити можливості і збирати кошти на операції. Тобто «Банк добра» - це різноманітний вид допомоги потребуючим», - розповів координатор клубу благодійників «Ангели добрих справ» Богдан Купчинський.

Інформацію про проект планують розмістити на дошках оголошень біля житомирських багатоповерхівок. Друк інформаційних листівок погодилася оплатити міська рада.

«Ми взяли на себе відповідальність і бажання видрукувати листівки, які будуть розміщені на хоумбордах, щоб максимальна кількість тих, хто потребує допомоги, побачили і почули цю інформацію. А наші партнерські організації, управління, департаменти так само донесуть інформацію до тих категорій населення, з якими вони працюють, до пільгових категорій, малозабезпечених, багатодітних. Я в свою чергу дякую вам за таку гарну ініціативу, за бажання, волонтерство. Спасибі вам величезне, що ви взяли на себе таку відповідальність організувати цей банк. Я думаю, ми невдовзі почуємо багато вдячних слів на його адресу», - сказала начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Отримати допомогу можна пред’явивши документи у вівторок, четвер і суботу з 10 до 14 години за адресою вул. Космонавтів 38/17. Подробиці – за телефоном 097 768 09 87.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі