Місто

За місяць житомирський реабілітаційний центр фонду братів Кузьміних прийняв на оздоровлення 15 воїнів АТО

10 February 2017, 17:45

Спершу масаж за східним вченням.

«Ми застосовуємо східну оздоровчу методику - юмейхотерапію. Для того, щоб відновити і пролікувати проблеми перенавантаження хребта поперекового відділу. У нас застосована ціла система, в яку входять і масаж, і баночний масаж, і розгрузка поперекового відділу хребта в реабілітаційній клітці», - розповідає реабілітолог Михайло Блідун.

У тій самій клітці бійцю надягають спеціальні канати та роблять розтяжку для хребта. Пацієнт – задоволений.

«Як у невагомості, релаксую», - зізнається Олег Жуковський.

«Послаблюється біль, відновлюється функція хребта. Таким чином ми відновлюємо зірвану спину», - пояснює реабілітолог.

Спину Олег зірвав у зоні АТО. Чоловік зізнається: звернувся до центру із гострими болями. Тепер, каже: може навіть бігати.

«У зоні АТО отримав контузію. Проблеми із попереком у зв’язку із тим, що у свої 50 років носив тяжкий бронежилет, що і сказалось на здоров’ї. Після другого, третього заняття було краще. Сьогодні вже п’яте, то взагалі класно. Можна сказати, що болі зникли і тепер навіть можу бігати», - каже Олег Жуковський.

Реабілітаційний центр, створений фондом братів Кузьміних, за місяць роботи прийняв на оздоровлення 15 бійців. За день до центру приїздить до семи військовослужбовців, яким масажисти та реабілітологи надають індивідуальне лікування. Попри те, що потрібне обладнання для фізичної реабілітації бійців і закупили, однак на цьому список потреб центру не завершується.

«Починаючи від машини, яка могла б привозити хлопців на візках, закінчуючи й іншим спеціальним обладнанням. Ми кожного тижня щось докупаємо. Ми звертались і до міста, і до області, і до наших народних обранців за допомогою, написали на них листи. У нас є опалення, плата за оренду, три реабілітологи, яким ми маємо платити заробітну плату. Наразі, ми не отримали жодної копійки від держави, області. Допомагають, звичайно, люди», - розповідає голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко, який сьогодні, 10 лютого, приїхав відвідати заклад, пояснює: проблема у тому, що програма реабілітації в Україні роками не працювала, тому і на її відновлення потрібно багато часу. Проте, запевнив: у його службі працюють над вирішенням цього питання.

«Відпрацювати за короткий проміжок часу все те, що не робилося впродовж 25 років, програми реабілітації після військових травм, контузії - цього не робили. Дивлячись сьогодні, як хлопців, які не ходять, підіймають на ноги - це потрібно робити. Думаю, що колективно ми цю справу зрушимо з місця і результати вже є», - запевняє голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко.

А поки, утримання реабілітаційного центру обходиться фонду в понад 50 тисяч гривень, тому Сергій Кузьміних сподівається на допомогу небайдужих.

Контакти: Телефон: 063 211-52-60. Карта ПриватБанку 4149 4378 5213 0671, отримувач Кузьміних Сергій Володимирович.

Сайт фонду kuzminykh.org

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі