Події

До трьох років в’язниці засудили жителя Житомирської області, з вини якого у ДТП загинув пасажир

17 February 2017, 11:10

Жителя Овруча, який у липні минулого року скоїв смертельне ДТП, позбавили волі на три роки.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За апеляційною скаргою прокуратури області, апеляційний суд Житомирської області скасовав вирок Овруцького районного суду щодо водія, який скоїв смертельне ДТП, та призначив суворіше покарання. Таким чином, він одержав реальне покарання – позбавлення волі на три роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на два роки», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що водій, з виник якого сталася ця дорожньо-транспортна пригода, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

«26-річний житель міста Овруча, у липні 2016 року, рухаючись на власному автомобілі марки Mercedes-Benz автодорогою сполученням Овруч-Словечне, вдень, близько 14:00, будучи у стані алкогольного сп’яніння, перевищив швидкість, не впорався із керуванням та з’їхав на узбіччя, де зіткнувся із деревом. Порушення правил безпеки дорожнього руху спричинило дорожньо-транспортну подію, унаслідок якої одній пасажирці заподіяно тілесні ушкодження середньої тяжкості, інший пасажир одержав тяжкі тілесні травми, від яких помер у лікарні», – зазначає прес-служба відомства.

Згідно з попереднім вироком – Овруцького районного суду, водія визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік з іспитовим строком 2 роки.

Прокуратура Житомирщини оскаржила вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання, зважаючи на суспільну небезпеку обставин скоєного злочину: керуванням авто у нетверезому стані та перевищення швидкості у населеному пункті, що призвело до загибелі людини. Апеляційний суд Житомирської області погодився із позицією прокуратури та ухвалив новий вирок із реальним, а не умовним покаранням.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2016 року поблизу села Піщаниці Овруцького району перекинувся автомобіль Mercedes-Benz Е-260. Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали пасажири, один із яких за кілька годин помер у відділенні інтенсивної терапії.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі