Політика

Юристи Громадської приймальні Борислава Розенблата повернули житомирянці житло, яке намагались вкрасти «чорні ріелтори»

17 February 2017, 13:38

Вибиті двері, працівники поліції, які по кілька днів не приїздять на виклик, та шахраї, що погрозами намагаються змусити виселитись із квартири – з усім цим житомирянці Світлані Краєвій довелось зіштовхнутись півтора роки тому у вересні 2015.

Тоді невідомі прийшли до її квартири та дали три дні на виселення із оселі, бо в них, мовляв, є документи, що жінка разом із родиною живе незаконно, а сама квартира вже втретє перепродана. Після півроку війни із «чорними ріелторами» Світлані все-таки вдалось відстояти свої права у суді. Зараз вона проживає у тій самій квартирі разом із родиною і згадує, як намагалась довести свою правоту.

«Я спочатку звернулась до юристів платних, але ж грошей таких немає. Ви самі знаєте, скільки потрібно там платити. Потім мені запропонували звернутись в приймальню до Розенблата. Я звернулась і мені дійсно погодились безкоштовно допомогти. І от їх юрист Володимир Красовський цим і займався, ходив на суди, які були, судді мінялись, відкладались суди, не приходили всі документи. Там теж була тяганина, але врешті решт усе закінчилось. Суди ми виграли», - розповідає житомирянка Світлана Краєва.

Жінка каже: хоч їй і вдалось відстояти права у суді, вона й досі пам’ятає свої відчуття, коли шахраї намагались виселити її разом із родиною.

«Знаєте, острах завжди є. Я бачу у ваших новинах: місяці два тому зловили якогось капітана, який за 15 тисяч доларів мав «питання закрити», потім якось ще поліцейського зловили на хабарі, теж мав щось «закрити». Я абсолютно не впевнена, що ще одного разу сюди не прийдуть, не подзвонять в двері і скажуть, що квартира знову «продана». В мене ніякої впевненості немає. Досвід вже є. Але я й так від самого початку не дуже хвилювалась, бо я була абсолютно впевнена в своїй правоті. Але хто його знає», - каже Світлана Краєва.

В юридичній клініці, яка діє в громадській приймальні нардепа Борислава Розенблата, розповідають: дуже добре пам’ятають справу Світлани Краєвої і додають:  на жаль, випадки, коли шахраї намагаються обдурити людей та виселити їх із власних осель, не поодинокі, і часто в підробних документах фігурують одні й ті самі прізвища. Юрист Володимир Красовський, який захищав права Світлани Краєвої, каже: попри те, що жінка звернулась до правоохоронців, їй пощастило відстояти права на квартиру.

«Вона звернулась до правоохоронних органів за тим, щоб вони порушили кримінальне провадження, проте, на жаль, шахраї до цих пір ходять. Але ми підготували позовну заяву і повернули, фактично, вкрадене майно, яке було тричі перепродане. І зараз людина мешкає у своєму житлі, чим відновила права. Якщо у вас є сумніви в законності таких оборудок, або вас виселяють невідомі особи з квартири, обов’язково звертайтесь до поліції. Також ви можете звернутись до громадської приймальні, де ми надамо всю належну правову допомогу з приводу таких ситуацій», - закликає юрист Володимир Красовський.

Народний депутат України Борислав Розенблат каже: дуже часто до громадської приймальні люди звертаються тоді, коли перед ними вже зачинились усі двері.

«Головне завдання – це допомога. Люди, приходячи до мене, звертаються з останньою надією, тому що вони вже проходять усі ці пекельні круги бюрократії чиновницької. І вже тоді вони звертаються до мене як до депутата Верховної Ради. Я працюю з деякими нашими чиновниками-бюрократами, як я їх називаю. Вони, сидячи в кабінетах, забувають про прості проблеми людей. Завдання моєї громадської приймальні – зробити все, щоб чиновників «повернути до життя», щоб вони зрозуміли, що треба відповідати на всі виклики, які є в суспільстві. Незважаючи на війну, незважаючи на ті відписки, які вони намагаються давати. Вони навіть мені іноді намагаються робити якісь відписки. Але вони забувають, що я можу звернутись до Генеральної прокуратури і до усіх органів влади і змусити виконувати закони України. Оце моє головне завдання», - каже нардеп Борислав Розенблат.

Безкоштовну юридичну консультацію можна отримати за адресою Майдан Корольова 3/14, кабінет №118. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі