Місто

Відремонтували та осучаснили: нове обладнання Житомирської дитячої лікарні видає результати деяких аналізів вже через 5 секунд

20 February 2017, 15:33

Відремонтоване та із сучасним медичним обладнанням – саме так зараз виглядає приймальне відділення Житомирської центральної дитячої лікарні. Тут бачимо оснащену оглядову, палату інтенсивної терапії та лабораторію. Лікарі діляться: тепер обстежують пацієнта та роблять лабораторні аналізи значно швидше.

«Ми справляємось швидше і глюкозу поміряти, і білок, білірубін. Якщо це білок, то на результат потрібно чекати п’ять секунд», – каже лаборант Анастасія Криворучко.

«Гематологічний аналізатор, він, видає 21 параметр – це втричі ширша і більша кількість, аніж видається в ручних методиках. Тому він є більш інформативним і видає результат аналізу протягом 5 хвилин», – завідуюча КДЛ Житомирської ЦДМЛ Ірина Шепель.

«Педіатри навчені, як включити, як працювати. Тут ларингоскоп, інтубаційні трубки, дохід реаніматолога буквально за 5 хвилин. Апарат УЗД діагностики, кардіомонітори, маємо дифібрилятор, який використовуємо у критичних станах», – розповідає лікар.

Однак список потреб на цьому не завершується, зізнається головний лікар Володимир Башек.

«Нам необхідна ендоскопічна стійка для того, щоб можна було діагностувати захворювання шлунково-кишкового тракту. Необхідний новий рентген апарат у поліклініку. Зараз ідуть призовники, діти, їх необхідно обстежувати. Ми вже маємо там сучасний цифровий рентген апарат, але щоб не було черги потрібно придбати іще один і ми плануємо це зробити у цьому році», – сказав головний лікар.

Гроші на закупівлю медичного обладнання та ремонт приміщення, а це більше трьох мільйонів гривень, виділили не лише з міського бюджету, а й з державного.

«Завдяки депутатам, які підтримали пропозицію і виділили кошти на ремонт, народному депутату Бориславу Розенблату, ми бачимо такі результати. У першу чергу, завдяки новому обладнанню за короткий термін можна поставити точний діагноз, а це найголовніше. Від цього залежить здоров’я наших маленьких житомирян. Завдяки депутатам ми забезпечили дитячу лікарню безкоштовним лікуванням. Батьки не витрачають на купівлю ліків», – зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Заступник мера Матвій Хренов каже: на цьому не збираються зупинятися і вже працюють над новими медичними проектами.

«Ми плануємо продовжувати поступово відновлювати лікарні, у нас їх багато і вони великі. Тому за один рік усе зробити неможливо. У нас буде великий проект щодо виявлення онкологічних захворювань, завдяки проекту лікарні отримають рентгенівське обладнання. Другий проект – малоінвазивна хірургія, який покращить надання хірургічної допомоги і значно зменшить кількість ускладенень», – сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі