Місто

Керівник Центру захисту тварин розповіла, коли в Житомирі відновлять стерилізацію вуличних собак

23 February 2017, 12:02

У Житомирі стерилізація вуличних тварин взимку не проводилася зовсім і відновиться з потеплінням.

Про це у коментарі 23 лютого Житомир.info розповіла керівник Центру захисту тварин Олександра Мельник.

«Взимку безпритульні тварини не стерилізуються, адже це операція, а на вулиці, куди ми їх повертаємо, холодно. Така норма прописана в міжнародних стандартах. Ми зараз оформлюємо ліцензію на надання ветеринарних послуг на нову юридичну особу, без неї ми не можемо працювати. Робота розпочнеться навесні, коли потеплішає. Документи саме КП не готові для стерилізації, але якщо погодні умови дозволятимуть, на базі нашого комунального підприємства працюватиме товариство «Чотири лапи». Вони планують розпочати роботу вже в березні», - запевнила начальник КП.

Заявки на стерилізацію від житомирян продовжують надходити, - констатує Олександра Мельник. З 1 січня 2017 року вже прийнято 71 заявку.

Нагадаємо, житомиряни в соцмережах повідомляють про те, що через «шлюбний» період у собак страшно ходити по вулиці.  Зокрема, житомирянка Марія Уланова виклала фото «собачого весілля» на вулиці Маликова. У коментарі під дописом користувачі соцмережі обурені кількістю бродячих собак та небезпекою, яку вони становлять в першу чергу для дітей. 

Як повідомляв Житомир.info,  з вересня 2016 року Житомирський Центр захисту тварин, який працює на вулиці Параджанова, має статус комунального підприємства і частково фінансується з міського бюджету. Олександра Мельник призначена його директором на 5 років.

Куратори Центру захисту тварин планували вирішити проблему вуличних собак за 5-7 років. 

Нещодавно в селі Житомирської області чоловіки забили пса, який серед білого дня покусав жінку і не був скажений. У ветлікарні вважають, що причиною агресії бродячих тварин може бути «шлюбний» період.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі