Влада

Мер Житомира вирішив упорядкувати роботу своїх громадських радників

27 February 2017, 12:25

Мер Житомира Сергій Сухомлин вирішив упорядкувати роботу про своїх радників, які працюють на громадських засадах.

Розпорядження про затвердження відповідного Положення Сухомлин підписав 16 лютого.

«З метою сприяння здійсненню повноважень Житомирського міського голови, надання йому належної юридичної, методичної та практичної допомоги у вивченні питань різних галузей, вирішенні нагальних проблем забезпечення життєдіяльності громади, аналізу, оцінки поточних і перспективних напрямів розвитку міста, моніторингу виконання організаційних та практичних заходів, спрямованих на розвиток міста, а також для визначення правового статусу, повноважень і умов діяльності радників Житомирського міського голови на громадських засадах, керуючись частиною 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердити Положення про радників Житомирського міського голови на громадських засадах згідно з додатком», - йдеться у документі, опублікованому на сайті міської ради.

У положенні зазначено, що повноваження радників можуть бути надані діючим депутатам Житомирської міської ради, депутатам Житомирської міської ради попередніх скликань, провідним фахівцям в галузях економіки, бюджету та фінансів, соціальної та гуманітарної сфер, права, культури, представникам громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадським діячам, іншим повнолітнім громадянам України.

«Радники Житомирського міського голови на громадських засадах не є посадовими, службовими особами місцевого самоврядування. На них не поширюється дія Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Радники Житомирського міського голови на громадських засадах здійснюють свою діяльність виключно на громадських засадах, безоплатно виконують покладені на них функції. Персональний добір Радників, організація їх роботи та розподіл обов’язків здійснюється особисто Житомирським міським головою. Гранична чисельність Радників не обмежується і визначається Житомирським міським головою на підставі виробничої необхідності (потреби)», - зазначається у положенні.

У міській раді Житомир.info повідомили, що станом на 27 лютого 2017 року у мера Сергія Сухомлина є дев’ять радників на громадських засадах, але на сайті міської ради є інформація про призначення лише п’яти. Крім того, Юрій Антіпов, який був радником на громадських засадах, з 17 січня призначений на штатну посаду радника і отримує зарплату як службовець органу місцевого самоврядування.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році Сергій Сухомлин призначав радниками на громадських засадах: 19 лютого - перевізника і співвласник радіокомпанії «Крок Радіо» Володимира Іваницького; 19 квітня - директора Житомирського телеканалу «Союз-ТВ» Олега Бабкіна своїм радником; 28 квітня - керівника Житомирської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимира Хілю; 25 травня - начальник ТОВ «Керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир» Юрія Антіпова; 13 грудня - депутат міської ради від БПП Олександра Черняховича.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі