Місто

Дружина загиблого житомирського десантника Олександра Книша: Якби повернути час, я б стояла позаду і подавала йому набої

28 February 2017, 14:12

Меморіальну дошку військовослужбовцю 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександру Книшу встановили на фасаді житомирської школи №30, у якій навчався боєць. Вшанувати пам’ять героя прийшли його рідні, вчителі, школярі та бойові побратими.

У складі 95 бригади Олександр Книш боронив східні кордони держави з квітня 2014-го. Смертельне поранення 31-річний старший сержант отримав у бою увечері 27 липня 2014 року під час проведення операції по знищенню бойовиків поблизу села Дібровка Шахтарського району на Донеччині. Від осколкових поранень боєць загинув на місці.

«В той день я отримав поранення. На жаль, Олександр загинув. Всім, хто навчається в цій колі, я прошу, щоб рівнялися на таких. Ця людина полягла не дарма», - звернувся до присутніх бойовий побратим Олександра Дмитро Бежан.

«Вони пропускали колони. Він був мінометником і між розрахунками стояв. Коли остання колона проходила, вони мали звертатися і їхати за колоною, між розрахунком потрапила осколкова міна. Поодиночне осколкове поранення сонної артерії. Це не є смертельно. Щоб був на той момент медичний працівник, його можна було б врятувати. Він помер від крововтрати», - розповідає дружина бійця Марина, яка вирішила продовжити справу чоловіка і нині служить у медичній роті 95-ї бригади.

«Чоловік все життя віддав свідомо армії. З 18 років він служив. Він був два рази в Іраку, він бум миротворцем. Ми 7 років прожили разом, але він постійно проводив час в армії. Тепер, коли я пішла служити, я хотіла зрозуміти, за що він її так любив, такий був відданий цій справі. Я хотіла, як він, стріляти, стрибати з парашутом. Те, що він відчував, відчути. Я дуже рада, що я служу, там є ці хлопці, які знають його, про нього розповідають. Знаєте, якби зараз повернути час, я була б з ним там, я б стояла позаду, подавала б йому набої. Навіть якби проти нас був весь світ, я б стояла за чоловіком і підтримувала б його до кінця. Я була б його тилом. Я зараз виконую цю роль, тримаю оборону, виховую двох прекрасних діток. Ми прожили мало, 7 років, але я була щаслива, я була бажана, я була кохана, я була дружиною військового», - розповіла вона.

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про надання згоди Житомирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 30 на встановлення меморіальної дошки Олександру Олександровичу Книшу» з'явився на офіційному сайті мерії ще у жовтні 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі