Події

За збитого насмерть підлітка з Житомирської області екс-дільничному дали мінімальний термін ув’язнення

28 February 2017, 17:06

Колишньому правоохоронцю, який за півгодини до нового 2016 року скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію в Андрушівському районі Житомирської області, присудили 3 роки ув’язнення з 8 можливих.

Про це 28 лютого повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Апеляційну скаргу прокуратури Житомирської області задоволено апеляційним судом області та призначено покарання – позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки колишньому поліцейському, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну подію, що призвела до загибелі неповнолітнього. Йдеться про те, що колишній інспектор Андрушівського відділення поліції 31 грудня 2015 року, близько 22.30 год, керуючи власним автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, у с. Стара Котельня Андрушівського району скоїв наїзд на 15-річного жителя села, який від одержаних травм помер. Вироком Попільнянського районного суду колишнього інспектора  визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначено покарання - 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Враховуючи, що колишній поліцейський у стані алкогольного сп'яніння скоїв тяжкий злочин, унаслідок якого настали незворотні наслідки - смерть неповнолітнього, прокуратура області не погодилась із таким вироком, вважаючи покарання несправедливим через м’якість та оскаржила рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку», - поінформувала прокуратура.

За принципової позиції прокуратури області винуватцю смертельної ДТП призначено реальне покарання - позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки, - додає прес-служба.

Нагадаємо, позбавлення волі з іспитовим строком – це звільнення засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки (підручник М. І. Бажанова «Кримінальне право України»).

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року в Андрушівському районі поховали 15-річного хлопця, якого збив п’яний дільничний. У лютому того ж року розпочався суд над винуватцем ДТП. Санкція ч. 2 статті 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого) передбачає від 3 до 8 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі