Події

У Житомирській області зафіксували перший випадок загоряння сухостою

2 March 2017, 11:29

У перший день весни зафіксоване перше в Житомирській області загоряння сухої трави – на полях Овруцького району.

Про це 2 березня написав сайт управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

«У перший день весни горіла суха трава в селі Підруддя Овруцького району на землях запасу Підрудської сільської ради. Виникло загоряння сухотрав'я на площі 1,5 га», - інформує управління.

Про перший у 2017 році випадок пише й сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області, але тут фігурує назва сусіднього населеного пункту.

«1 березня о 14:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави на відкритій території поблизу с. Колосівка Овруцького району. На місці події з’ясувалося, що вогонь наближається до житлових будинків, відстань до яких склала близько 40 м. За допомогою хлопавок рятувальники змогли збити вогонь, завдяки чому о 14:27 відбулася локалізація. Ліквідовано пожежу о 14:57. Вогнем знищено 1,5 га сухої трави. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем», - інформують рятувальники.

Тепла погода створює сприятливі умови для пожеж сухої трави, - відзначають фахівці. Із наближенням сільськогосподарських робіт зазвичай частішають повідомлення про спалювання сухостою, тому рятувальники закликають бути обережними у поводженні з вогнем.

Нагадаємо, в минулому році перше повідомлення про загоряння сухої трави в Житомирській області надійшло у Міжнародний жіночий день 8 березня. Тоді повідомлялося про займання сухої трави в Брусилівському, Бердичівському районах та місті Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, 10 березня 2015 року у Брусилівському районі Житомирської області через спалювання сухої трави згоріла хата.

Фото УДСНС в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі