Місто

У Житомирі вже майже виростили квіти, які прикрашатимуть клумби міста протягом року

2 March 2017, 12:13

У теплицях КП «Зеленбуд» Житомирської міськради росте близько 20 видів однорічних рослин, які в теплу пору року висадять на клумби міста.

Сальвія, цинерарія, аліссум, петунія, сектразія, хлорофітум, пеларгонія, чорнобривці, бегонія, жоржини, цинія, канна - ось далеко не повний їх перелік.

Насіння починають висівати всередині грудня, а висаджувати на клумби будуть укінці квітня. Працівниці розповідають, що першою засаджують клумбу на Крошні, біля пам'ятника Героїв Чорнобиля. Дворічні квіти розквітають на клумбах раніше.

Перед висіванням рослин спочатку готують та дезинфікують ґрунт. Потім рослини якийсь час перебувають накритими, а вже тоді їх відкривають, пікірують і готують до подальшої висадки на клумби. Процес вирощування рослин надзвичайно кропіткий і займає кілька місяців. 

Окрім однорічних рослин, на підприємстві вирощують ще й декоративні та кімнатні рослини: туї, блакитні ялини, тюльпани, алое, розмарин та багато інших.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році висаджувати чорнобривці й сальвії в центрі Житомира розпочали у травні, всього збиралися висадити 150 тисяч квітів. 

Фоторепортаж Анни Максимової 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі