Місто

У Житомирі поховали десантника 79 бригади, який пройшов Майдан та АТО і помер від серцевого нападу

9 March 2017, 11:48

8 березня у Житомирі попрощалися з десантником 79-ї окремої десантно-штурмової бригади 28-річним Олександром Афанасьєвим.

«Чоловік має пишатися Честю, Гідністю і військовою формою, а не манікюром, зачіскою і модними лахами», – таким є останній статус на його сторінці у соцмережі.

Боєць родом із села Затемне, що на Львівщині. У 2014 році був у складі 9-ї сотні Самооборони Майдану, а з початком російської агресії пішов добровольцем до батальйону «Айдар». Під час виконання бойового завдання на Сході отримав контузію.

Навесні 2016 року Олександр Афанасьєв вирішив піти на контрактну службу до ЗСУ, проходив підготовку у 199 навчальному центрі ВДВ, а з серпня 2016 ніс службу у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Дружина десантника, з якою вони побралися менше 1,5 місяці тому, розповіла, що Олександр був з родини військовослужбовців, він дуже вболівав за Україну і усвідомлено обрав військовий фах.

«Він часто повторював, що робить усе це не заради нагород чи привілеїв, а воює за ідею. Часто згадував друзів-майданівців, також розповідав, що мало не щоночі йому сниться війна», – розповіла дружина бійця Оксана Афанасьєва.

Вони були знайомі менше року, Олександр освідчився Оксані у травні 2016-го на третій день після знайомства. Побралися закохані 19 січня 2017 року.

«Ми вирішили відмовитися від пишного весілля, натомість відзначили одруження купанням в освяченій воді на Водохреще. Хотіли, щоб це стало нашою родинною традицією», – говорить Оксана.

Невдовзі після одруження боєць вирушив у Миколаїв, де базується його бригада, тож молодята не могли проводити вдосталь часу разом. 6 березня Оксані повідомили, що її чоловік раптово помер від гострої серцевої недостатності.

Поховали бійця у Житомирі на міському кладовищі «Дружба».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі