Політика

Віталій Журавський: Не можна допустити закриття Кмитівської школи-інтернату

13 March 2017, 15:01

Боротьба за існування Кмитівської школи-інтернату набирає обертів. Педагогічний колектив, батьки вихованців навчального закладу та громадськість готуються до протестів, а також налаштовані пікетувати обласну раду. У разі, якщо керманичі Житомирщини не полишать наміри ліквідувати школу, обіцяють заблокувати рух трасою Київ-Чоп.

Про це розповів Голова Всеукраїнської організації «Дістало!» Віталій Журавський за підсумками зустрічі із колективом та батьками учнів.

За словами політика, педагогічний колектив інтернату перебуває у шоковому стані, а батьки у відчаї скаржаться, що влада від них відвернулася. Усі надії покладають на підтримку громадськості.

«Сьогодні у Кмитівській школі навчаються майже сто дітлахів з особливими потребами з усієї Житомирщини. Для них створені чудові умови для розвитку та навчання, вони забезпечені всім необхідним – п’ятиразовим збалансованим харчуванням, одягом, навчальним приладдям, безкоштовним лікуванням. Подекуди такого немає навіть у столиці. У Кмитові працюють 45 кваліфікованих педагогів, які у разі закриття навчального закладу залишаться без роботи. Але це не просто педагоги – це люди, які мають особливий дар працювати з такими дітьми. Їхня доля у разі закриття інтернату нікому не цікава», – обурюється Віталій Журавський.

Політик нагадав, що в 2015 році заклад був успішно переатестований відділом освіти Житомирської ОДА. «Тобто справа не в якості навчання, не в дітях і не у викладачах. Офіційно ліквідацію інтернату влада пояснює відсутністю фінансування. Однак лише минулого року за рахунок спонсорів школі вдалося залучили майже 400 тис. грн. Тобто версія про відсутність коштів – це вигадана причина! Розпустіть, до прикладу, армію ледарів, які зранку до вечора ганяють чаї і перекладають папери в кабінетах адміністрацій – і гроші знайдуться», – наголошує політик.

Віталій Журавський вважає, що справжня причина закриття Кмитівської школи – абсолютно в іншому.

«Територія інтернату – це 11 гектарів землі. Поблизу розміщений парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Кмитівський», сад, навчальні ділянки, город. Що стосується самого інтернату, то це два навчальних корпуси, один спальний корпус із своєю інфраструктурою – обладнаними навчальними класами та кабінетами, затишними спальними приміщеннями, їдальнею, газовою котельнею, пральнею, гаражами, майстернею, двома овочесховищами, автономним водопостачанням. Тут власна спортивна зала, кабінет ЛФК, футбольний майданчик, майстерня та їдальня. Висновок очевидний – хтось банально намагається захопити ласий шмат землі з прекрасною інфраструктурою неподалік найкращої автомобільної артерії країни», – наголошує Віталій Журавський.

Політик запевняє – жодних юридичних підстав для ліквідації навчального закладу не існує. «Кмитівська школа знаходиться у приміщенні колишнього панського маєтку. Після революції 1917 року більшовики облаштували тут сирітський притулок. Минуло сто років. В країні відбулася революція Гідності, але замість допомоги подібним закладам, влада їх закриває. Це сором і безчестя», – стверджує Голова Всеукраїнської організації «Дістало!»

Віталій Журавський запевнив батьків та педагогічний колектив школи, що допомагатиме педагогічному колективу і батькам учнів Кмитівської школи у відстоюванні їхніх законних прав.

«Громадська організація «Дістало» торік відстояла і не допустила закриття дитячого садочка у Мінійках Коростишівского району та школи в Пристанційному Малинського району, які теж хотіли закрити. Та безвідповідальним представникам влади це не вдалося. І в цьому випадку ми зробимо все від нас залежне, аби влада відмовилася від непристойних намірів ліквідації Кмитівського інтернату», – наголосив Віталій Журавський.

Нагадаймо, 9 березня на сайті Житомирської обласної ради з’явився проект рішення про припинення діяльності Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату шляхом її ліквідації.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі